Terug naar 'iPhone X-notch wordt kleiner (en verdwijnt uiteindelijk helemaal)'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'iPhone X-notch wordt kleiner (en verdwijnt uiteindelijk helemaal)'

Door Laura Grootaarts8 maart 2018 10:502 min. leestijd0

Het lijkt erop dat de iPhones die dit jaar verschijnen een kleinere notch krijgen dan de iPhone X uit 2017. De modellen die voor 2019 op de planning staan, hebben mogelijk zelfs helemaal geen notch meer. Dat meldt het Koreaanse ET News.

Compleet ander design iPhone

Vorig jaar verscheen de iPhone X en dat is de eerste iPhone die niet op een iPhone lijkt. Dat komt omdat de voorkant één en al scherm is met smalle randen en een thuisknop die schittert door afwezigheid. Aan de bovenkant van het scherm zit een ‘notch’, een inkeping in het scherm, en die heeft voor- en tegenstanders. Een slimme designkeuze van Apple, waarmee ze zich onderscheiden van de rest? Of een noodzakelijk kwaad, een vehikel om ruimte te bieden aan het TrueDepth-camerasysteem, dat Face ID (gezichtsherkenning) mogelijk maakt?

iPhone X notch kleiner dit jaar

iPhone X notch kleiner dan voorheen

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het heeft er alle schijn van dat ook Apple van de notch af wil. Volgens insiders verschijnen er dit jaar drie nieuwe iPhone-modellen: een tweede generatie 5,8-inch iPhone X, een gigantische 6,5-inch ‘iPhone X Plus’ en een 6,1-inch budget-model met lcd-scherm – alle drie met Face ID. Opmerkelijk is dat deze iPhones een nóg smallere rand krijgen dan voorheen en dat ook het formaat van de notch wordt teruggebracht. Op de afbeelding hierboven zie je wat voor verschil dat kan maken. Eerder lekten er ook al foto’s van een iPhone X-scherm met een kleinere notch, maar de bron daarvan is op zijn zachtst gezegd discutabel.

Daaraan wordt toegevoegd dat de notch in 2019 helemaal verdwijnt. Hoe Apple dan Face ID in het toestel gaat verwerken, is nog volstrekt onduidelijk. Misschien worden er onopvallende gaatjes geboord in het scherm zelf, zo staat in het rapport. Maar het zou ook kunnen dat het scherm wordt opgebouwd uit diverse lagen en dat in één daarvan de benodigde technologie wordt ingebouwd.

Lees meer in ons dossier over de iPhone 2018.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone X
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar