Terug naar Apple haalt iPhone 7 en 8 uit Duitse Stores na vonnis rechter
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple haalt iPhone 7 en 8 uit Duitse Stores na vonnis rechter

Door Laura Grootaarts20 december 2018 21:022 min. leestijd2

Apple heeft in Duitsland een patentstrijd verloren en dat heeft vooralsnog behoorlijke consequenties. Bepaalde iPhone-modellen worden direct uit de schappen van de Duitse Apple Stores gehaald.

iPhone 8 Plus

Patent geschonden

Een Duitse rechter oordeelde vandaag dat de Intel-chips die Apple gebruikt in de iPhone 7 (Plus), de iPhone 8 (Plus) en de iPhone X inbreuk maken op een patent van het Amerikaanse Qualcomm. De iPhone-modellen in kwestie bevatten een Intel-processor én onderdelen van toeleverancier Qorvo. Het gaat specifiek om een functie die stroomverbruik vermindert tijdens het zenden en ontvangen van draadloze signalen.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Apple haalt in ieder geval voor de duur van het proces de iPhone 7 en de iPhone 8 uit de vijftien Duitse Apple Stores. Dat wil niet zeggen dat deze iPhone-modellen niet meer te verkrijgen zijn bij onze oosterburen. Mobiele providers en resellers mogen de iPhones wel verkopen, wat betekent dat ze op zo’n 4300 plekken nog altijd verkrijgbaar zijn. Het oordeel ging ook over de iPhone X maar omdat Apple die inmiddels niet meer zelf verkoopt, heeft dit geen directe gevolgen. De nieuwere iPhones – de XS en de XR – blijven nog wel te koop.

Qualcomm vs. Apple

Quallcom en Apple zijn al een tijdlang wereldwijd verwikkeld in een ingewikkelde strijd over patenten. Een dergelijke zaak speelt bijvoorbeeld ook in China, waar Apple beschuldigd is van onrechtmatig gebruik van software-patenten. Daar geldt inmiddels een iPhone-verbod, wat Apple op creatieve manieren probeert te omzeilen.

Apple zegt het volgende over de uitspraak van de Duitse rechter: ‘Qualcomms zet is een wanhopige poging om af te leiden van de echte problemen tussen onze bedrijven. Hun tactiek […] schaadt de innovatie en de consument. Qualcomm eist exorbitante bedragen voor werk dat ze niet hebben gedaan […]. We zijn uiteraard teleurgesteld in dit vonnis en we zijn van plan om in beroep te gaan.’

Wordt dus ongetwijfeld nog vervolgd …

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Nathan
Lezer
Nathan

Amai, ongelofelijk! Wat zijn dan deze “echte” problemen tussen de 2 bedrijven, waar Apple het over heeft? Ik denk dat Qualcomm hun eigen graf graaft en dat andere bedrijven gaan leren weg blijven van de praktijken van Qualcomm.