Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Álle specificaties iPhone SE 4 gelekt (en dit zijn ze)

Auteur: Laura Grootaarts
3 reacties
iPhone SE lijkt op iPhone 13

De huidige iPhone SE ziet er een tikkeltje gedateerd uit, met zijn klassieke thuisknop en brede schermranden. Maar daar komt verandering in! Een lek verklapt nu alle details over de iPhone SE 4.

Lees verder na de advertentie

iPhone SE 4 specificaties gelekt

Op X claimt een nog onbekende Apple-leaker alle specificaties van de iPhone SE 4 in handen te hebben. Hoewel hij dus nog geen duidelijk trackrecord heeft, zijn de dingen die hij noemt wel degelijk plausibel. Dit is wat je van de toekomstige iPhone SE 4 zou mogen verwachten.

Design

kooptip

Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!
Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

De iPhone SE-modellen grijpen qua design altijd terug op een ouder model. Zo had de eerste SE de behuizing van de iPhone 5, en de tweede en derde die van de iPhone 8. Maar bij de toekomstige SE combineert Apple het een en ander. De voorkant lijkt op de iPhone 13. Dat betekent het einde van de thuisknop met Touch ID. Voor het eerst krijgt de SE Face ID. De sensoren zitten verwerkt in een notch. De achterkant heeft dan weer meer weg van de iPhone XR, met daarop één enkele cameralens.

De afmetingen van de nieuwe SE zijn 148,5 x 71,2 x 7,8mm, en hij weegt 166 gram. Daarmee is hij een stukje groter en zwaarder dan het huidige model.

Camera

De lekker zegt dat de camera nog altijd geen nachtmodus heeft. Wel zou de SE de Filmmodus krijgen, voor het opnemen van video met scherptediepte. Hoe dat dan werkt weten we niet, want daarvoor zijn eigenlijk twee lenzen nodig. Een opmerkelijk punt dat genoemd wordt, is ‘AI-fotografie’. Dat klinkt als iets compleet nieuws, maar verwijst waarschijnlijk naar de ‘machine learning’ die de iPhone al jaren heeft. Verder zijn Deep Fusion, slimme HDR en de portretmodus van de partij.

Scherm

De iPhone SE zou een 6,1 inch scherm krijgen en dat is voor het eerst een oled-scherm, met een verversinggraad van 60Hz. Geen supersoepel ProMotion-scherm dus, en dus al helemaal geen always-on-scherm. Het scherm heeft geen Ceramic Shield dat zorgt voor extra bescherming.

En verder …

Ook de volgende specificaties worden nog genoemd:

  • A16 Bionic-chip (de huidige SE heeft een A15 Bionic); Apple U1-chip.
  • Geheugen en opslag: 6 GB LPDDR5, 128 GB/512 GB NVMe-flashgeheugen.
  • Connectiviteit: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3
  • USB-C-connector
  • Batterij en opladen: 30xx mAh-batterij (sommige bronnen zeggen 3279 mAh), 20W bekabeld opladen, 12W draadloos opladen (MagSafe).

iPhone SE 4 release

De vraag is nu: wanneer ligt de iPhone SE 4 in de winkels? Het huidige model is inmiddels twee jaar oud, dus lijkt het tijd te zijn voor iets nieuws. En geruchten die zó gedetailleerd en concreet zijn, wijzen meestal op een snelle release. Toch lijkt het erop dat het nog even gaat duren: de iPhone SE 4 wordt pas verwacht in 2025.

Wil je op de hoogte blijven van de iPhone SE 4? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!