Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Vaarwel, kleine iPhones: iPhone SE 4 krijgt groot 6,1-inch scherm

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone SE 4 groot scherm

Het tijdperk van kleine iPhones is voorbij: de iPhone SE 4 krijgt namelijk een groot 6,1-inch scherm. Dat blijkt uit nieuwe geruchten uit Apple’s productielijn.

Lees verder na de advertentie

iPhone SE 4 met groot scherm

De iPhone SE is om twee dingen geliefd: de veel lagere prijs ten opzichte van andere iPhones, en z’n compacte formaat. Maar aan dat tweede gaat Apple nu moeren. De tweede en derde generatie SE waren al een stuk groter dan het origineel – 4,7 inch in plaats van 4 inch – maar daar komt nog een schepje bovenop bij de iPhone SE 4.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Volgens ZDNet Korea krijgt displayfabrikant BOE namelijk de opdracht om 6,1-inch schermen voor de iPhone SE 4 te gaan bouwen. Daarmee zou het nieuwe budgetmodel net zo groot worden als de iPhone 15, en zijn de dagen van kleine iPhones dus voorgoed voorbij.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Ook z’n voordelen

Fans van een kleiner toestel zullen ongetwijfeld teleurgesteld zijn, maar het nieuwe display heeft ook flink wat voordelen. Het gaat voor het eerst om een oled-scherm – alle vorige SE’s moesten het doen met lcd. Dit betekent dat het scherm helderder is, voor het eerst HDR ondersteunt en perfect contrast kan tonen. Ook zijn Apple’s oled-schermen een stuk scherper dan de oude lcd’s, wat je met name merkt bij tekst en details in afbeeldingen.

iPhone SE 4 release date

Daarnaast krijgt de iPhone SE door het nieuwe display voor het eerst ’tap to wake’: de mogelijkheid om het scherm te activeren door er kort op te tikken. En met de komst van het grotere display gaat ook de ouderwetse thuisknop met Touch ID verdwijnen. Je iPhone niet kunnen ontgrendelen omdat je handschoenen aan hebt is dan verleden tijd dankzij Face ID.

iPhone SE 4 release

De iPhone SE 4 komt waarschijnlijk begin 2025 uit. Verdere specificaties van het toestel zijn nog gissen, maar de kans is groot dat er een A16- of A18-chip in komt, dat de basisopslag blijft hangen op 128 GB, en dat de prijs iets stijgt ten opzichte van de iPhone SE 2022. Wil je de geruchten over de nieuwe SE in de gaten houden? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!