Terug naar Hoe groot wordt het scherm van de nieuwe iPhone SE 4?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Hoe groot wordt het scherm van de nieuwe iPhone SE 4?

Door Annemiek Lourensen1 november 2022 09:472 min. leestijd1

Hoewel de iPhone SE 2022 nog geen jaar oud is, wordt er al volop gespeculeerd over zijn opvolger. Vooral over het design, want dit belooft een stuk anders te worden. Maar qua ontwerp van de iPhone SE 4 is er één punt waarover Apple nog niet helemaal uit is: het formaat en de techniek van het scherm. Er zijn twee scenario’s.

iPhone SE 4 scherm

iPhone SE 4 scherm

De doorgaans betrouwbare Apple-analist Ross Young schrijft op Twitter dat Apple nog geen keuze heeft gemaakt over de schermgrootte van de iPhone SE 4. In plaats daarvan zou het bedrijf momenteel twee opties achter de hand hebben. En de schermen hiervoor zouden allebei van twee andere leveranciers komen.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Optie een is om een 6,1-inch OLED display te gebruiken. Dit zou de meer ‘premium’ optie zijn, want deze techniek wordt ook gebruikt in de iPhone 14-modellen. Al zou dat waarschijnlijk ook een prijsverhoging betekenen, en dat past weer niet bij het budgetvriendelijke imago van de SE.

Daarom is de andere optie reëler: een LCD scherm tussen de 5,7-inch en 6,1-inch. Dit zou helpen om de iPhone SE prijs laag te houden, wat nou net hetgeen is wat dit toestel zo aantrekkelijk maakt. Bovendien willen veel iPhone-liefhebbers die voor een SE gaan juist geen enorm scherm hebben. De 5,7-inch versie lijkt wat ons betreft dan de meest waarschijnlijke optie.

Compleet ander ontwerp

Voor welk schermformaat Apple ook kiest, één ding is wel duidelijk: het ouderwetse ontwerp van de huidige iPhone SE gaat eindelijk op de schop. In plaats daarvan gaat hij meer lijken op de iPhone XR, inclusief notch, kleinere schermranden en meer. Volgens Young moeten we nog wel wachten tot 2024, al doelen andere bronnen op een release in de lente van 2023. De tijd zal het leren.

Wil je op de hoogte worden gebracht over al het nieuws rondom de iPhone SE? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
A.G. van Roosmalen
Lezer
A.G. van Roosmalen

Vergeet de oude Apple garde niet. Deze 82 jarige Apple gebruiker van het eerste uur en gebruiker van een iMac. 27” uit 2011 uitgebreid met een snelle ssd 500 gr e.d. Plus een macbookpro uit 2007 met 2 ssd erin . De eerste nog dagelijks in gebruik in High Sierra. Geprobeerd in de macbookpro het nieuwste systeem te zetten vlas jullie recept. Heeft 1 dag gedraaid en koste mij 2 weken om het weer in de oude toestand te brengen met El Capitan. Dus nieuwtjes voor de oude garde wordt op prijs gesteld maar wel nauwkeurig vermelden wanneer het voor… Lees meer »