Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Hoe groot wordt het scherm van de nieuwe iPhone SE 4?

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
iPhone SE 4 scherm


Lees verder na de advertentie

Hoewel de iPhone SE 2022 nog geen jaar oud is, wordt er al volop gespeculeerd over zijn opvolger. Vooral over het design, want dit belooft een stuk anders te worden. Maar qua ontwerp van de iPhone SE 4 is er één punt waarover Apple nog niet helemaal uit is: het formaat en de techniek van het scherm. Er zijn twee scenario’s.

iPhone SE 4 scherm

De doorgaans betrouwbare Apple-analist Ross Young schrijft op Twitter dat Apple nog geen keuze heeft gemaakt over de schermgrootte van de iPhone SE 4. In plaats daarvan zou het bedrijf momenteel twee opties achter de hand hebben. En de schermen hiervoor zouden allebei van twee andere leveranciers komen.

Optie een is om een 6,1-inch OLED display te gebruiken. Dit zou de meer ‘premium’ optie zijn, want deze techniek wordt ook gebruikt in de iPhone 14-modellen. Al zou dat waarschijnlijk ook een prijsverhoging betekenen, en dat past weer niet bij het budgetvriendelijke imago van de SE.


kooptip

Daarom is de andere optie reëler: een LCD scherm tussen de 5,7-inch en 6,1-inch. Dit zou helpen om de iPhone SE prijs laag te houden, wat nou net hetgeen is wat dit toestel zo aantrekkelijk maakt. Bovendien willen veel iPhone-liefhebbers die voor een SE gaan juist geen enorm scherm hebben. De 5,7-inch versie lijkt wat ons betreft dan de meest waarschijnlijke optie.

Compleet ander ontwerp

Voor welk schermformaat Apple ook kiest, één ding is wel duidelijk: het ouderwetse ontwerp van de huidige iPhone SE gaat eindelijk op de schop. In plaats daarvan gaat hij meer lijken op de iPhone XR, inclusief notch, kleinere schermranden en meer. Volgens Young moeten we nog wel wachten tot 2024, al doelen andere bronnen op een release in de lente van 2023. De tijd zal het leren.

Wil je op de hoogte worden gebracht over al het nieuws rondom de iPhone SE? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!