Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone 16 krijgt razendsnelle A18-chip voor nieuwe AI-functies

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 16 A18

De iPhone 16 krijgt een snellere A18-chip die exclusieve AI-functies mogelijk maakt. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

iPhone 16 met A18-chip

Met al het nieuws rondom de Apple Vision Pro zou je bijna vergeten dat Apple ook nog met andere projecten bezig is. En toch verdient één daarvan absoluut je aandacht. Apple is namelijk bezig met allerlei nieuwe AI-functies voor iOS 18 die al in de zomer onthuld worden – en de iPhone 16 krijgt er nog wat extra functies bij.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Dat heeft te maken met een gloednieuwe chip – of eigenlijk twee nieuwe chips. De iPhone 16 (Plus) krijgt naar verwachting de A18-chip, en de iPhone 16 Pro (Max) de nog snellere A18 Pro-chip. En beide processoren hebben een nieuw trucje.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

A18 krijgt betere Neural Engine

De A18-serie (en de M4-serie in de Mac) krijgt namelijk een krachtigere Neural Engine, aldus Economic Daily News. De Neural Engine is een onderdeel dat nu al in elke iPhone- en Mac-chip zit, dat volledig gericht is op AI-taken. Al sinds de A14-chip heeft de Neural Engine hetzelfde 16-core ontwerp – maar daar lijkt nu dus verandering in te komen.

iPhone 16 design gerucht

Wat voor functies de snellere Neural Engine precies mogelijk gaat maken, is nog gissen. Wel hebben we al op andere toestellen – bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S24 – gezien dat extra rekenkracht onder andere gebruikt kan worden voor slimme fotobewerkingsfuncties en de mogelijkheid om telefoongesprekken live te vertalen.

iPhone 16 release

De iPhone 16 komt in september 2024 uit. Voor die tijd, in juni, kondigt Apple al iOS 18 aan met naar verwachting het gros van de nieuwe AI-functies. Deze update zal direct op de iPhone 16 staan, en ook beschikbaar zijn op oudere iPhones – waarschijnlijk de iPhone XS, iPhone XR en nieuwer.