Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iPhone SE 4 wordt duurder, maar blijft tóch een budget-iPhone’

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
iPhone SE 4 duurder

De iPhone SE staat bekend als Apple’s budgetvriendelijke smartphone, maar de aankomende iPhone SE 4 wordt duurder dan zijn voorgangers. Blijft het toestel nog steeds een goede deal?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, bijvoorbeeld over de iPhone SE? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone SE 4 duurder

De iPhone SE 4 wordt zo’n 10% duurder dan zijn voorganger, zo schrijft Apple-leaker Revegnus1 op X. Volgens de leaker vindt deze prijsstijging in ieder geval plaats in de Verenigde Staten. Of die ook in Nederland en de rest van Europa wordt doorgevoerd, is nog maar de vraag. Gebeurt dit wel, dan kunnen we de aankomende prijzen nu al berekenen.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Het instapmodel van de huidige iPhone SE heeft 64 GB aan opslagcapaciteit en gaat over de toonbank vanaf 529 euro. Voegen we hier 10% aan toe, dan komen we uit op een prijskaartje van ongeveer 582 euro. Met deze toename zou het model met 128 GB stijgen van 599 euro naar 659 euro, en voor het model met 256 GB zou je 802 euro betalen. Tegelijkertijd schrijft de leaker dat Apple de iPhone SE onder de 500 dollar wil houden, maar het is nog maar de vraag wat dit betekent voor de prijs in euro’s.

Goede deal?

Dat de iPhone SE 4 duurder wordt, komt waarschijnlijk omdat het toestel zijn grootste upgrade in jaren krijgt. Het huidige model lijkt nog steeds op de iPhone 8 uit 2017, met dikke schermranden, een thuisknop met Touch ID en een relatief klein 4,7-inch scherm. Maar dat ontwerp oogt inmiddels behoorlijk oubollig.

Met de iPhone SE 4 moet dit veranderen: naar verluidt neemt dit toestel het design van de iPhone 14 over. Dat komt neer op een 6,1-inch oled-display met platte randen en Face ID. Wat dat betreft blijft de iPhone SE dus een goede deal: voor een prijs vanaf 582 euro krijg je een iPhone die behoorlijk veel wegheeft van de iPhone 14, die Apple momenteel verkoopt voor 869 euro.

iPhone SE 4 release

De release van de iPhone SE 4 laat voorlopig nog op zich wachten. Naar verluidt verschijnt het toestel in het begin van 2025. Daarmee breekt Apple met traditie: de huidige iPhone SE verscheen in 2022, zijn voorganger in 2020. Apple kwam dus om het jaar met een nieuwe budgetvriendelijke iPhone. Maar als we de geruchten mogen geloven, wordt de iPhone SE 4 het wachten meer dan waard.

Wil je op de hoogte worden gebracht van al het nieuws rondom de iPhone SE 4? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!