Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Bijna alle details iPhone SE 4 al gelekt: dit is er nieuw

Auteur: Ward Edema
4 reacties
iPhone SE 4

De iPhone SE 4 komt eraan, en we weten door een nieuw lek al veel details over hoe het toestel eruit gaat zien. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

iPhone SE 4 details gelekt

Wanneer je vandaag de dag een iPhone SE 2022 oppakt, dan lijkt het net alsof je een tijdmachine hebt gebruikt. Het model heeft nog exact hetzelfde ontwerp als de vorige SE, die op zijn beurt weer hetzelfde exterieur had als een iPhone 8. Het is dus een design van maar liefst zes jaar geleden.

De volgende iPhone SE gaat daar eindelijk verandering in brengen. Er gingen al langer geruchten dat het model eindelijk afscheid zou nemen van de thuisknop, maar nu is er nog meer over het toestel gelekt. Dusdanig veel, dat we bijna exact weten hoe het toestel eruitziet. Wij zetten alle details op een rij.

1. Design van de iPhone 14

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De iPhone SE 4 krijgt hetzelfde design als de iPhone 14. Dat wil zeggen: een inkeping in het scherm voor Face ID, een 6,1-inch display, vlakke aluminium zijkanten, en een glazen achterzijde.

iPhone 14 aanbieding

Dat is dus een behoorlijke verandering ten opzichte van de thuisknop, dikke schermranden en rondingen van de huidige iPhone SE. Voor fans van kleinere telefoons is dit slecht nieuws, want hij wordt door het grotere scherm breder, hoger en zwaarder. En ook voor fans van Touch ID geldt: helaas pindakaas.

2. USB-C

Het uitgeven van een nieuwe telefoon zonder usb-c-poort is vanaf 2024 verboden in de EU. Daardoor krijgt de iPhone SE 4 dezelfde usb-c-poort die we al kennen van de iPhone 15. Hierdoor is het gemakkelijker om allerlei accessoires aan te sluiten, en kun je de oplader van een Mac, iPad of Android-telefoon met je iPhone SE gebruiken. Handig!

3. Actieknop

iPhone actieknop

De actieknop van de iPhone 15 Pro komt naar de iPhone SE. Deze vervangt de oude belsignaalschakelaar, en is helemaal zelf in te stellen. Wil je dat hij nog steeds wisselt tussen de stille en luide modus? Dat kan. Maar hij kan ook je camera openen, de zaklamp aanzetten, een opdracht starten, en nog veel meer.

4. Camera

De iPhone SE 4 heeft net als zijn voorgangers slechts één camera aan de achterzijde om op de kosten te besparen. Waarschijnlijk is dit dezelfde 12-megapixel sensor die we ook kennen van de hoofdcamera van de iPhone 14. Hoe deze camera eruit gaat zien is nog onbekend, gezien er in het chassis van de iPhone 14 een groot vlak zit voor de twee camera’s. De kans is echter groot dat dit vlak er blijft, zodat de productielijn van de 14 grotendeels opnieuw gebruikt kan worden.

5. iPhone SE 4 release

iPhone 14 kleuren modellen

Wanneer komt de iPhone SE 4 uit? Waarschijnlijk heb je nog even geduld nodig. Naar verwachting komt het model pas in het voorjaar van 2025 uit. Een eerdere release zou de iPhone 14, die nu nog verkocht wordt, in de weg zitten. Bovendien zou het vreemd zijn als de iPhone SE een actieknop krijgt terwijl de reguliere iPhone 15 het nog zonder moet doen. Eerst moet dus nog de iPhone 16 mét die knop uitkomen, in september 2024.

Door alle grote verbeteringen is de prijs van de iPhone SE 4 waarschijnlijk flink hoger dan zijn voorganger. Schrik dus niet als je zo’n € 649 voor het nieuwe model kwijt bent – het huidige model ligt voor € 529 in de winkel.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors