Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iPhone SE 4 krijgt bijna hetzelfde design als de iPhone 16’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone SE 4 design

Naar verluidt krijgt de iPhone SE 4 ein-de-lijk een nieuw design, en daarmee lijkt deze smartphone bijna sprekend op de iPhone 16.

Lees verder na de advertentie

WIl je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de iPhone SE 4? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone SE

De iPhone SE is een budgetvriendelijke variant van Apple’s reguliere smartphone. Kijk maar naar de meest recente versie: de iPhone SE 2022 heeft een prijskaartje vanaf 529 euro. En dat is een behoorlijk verschil ten opzichte van de meest recente ‘gewone’ iPhone, want de iPhone 15 heeft een vanafprijs van maar liefst 969 euro. Om het lagere prijskaartje te veroorloven krijg je wel toegang tot minder functies en minder geavanceerde specificaties, maar je betaalt dus wel veel minder voor een volwaardige smartphone van Apple.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Het grootste struikelblok van de iPhone SE is echter het design. Het toestel ziet er namelijk behoorlijk oubollig uit, met dikke schermranden, een thuisknop en een klein display. Hij lijkt daardoor sprekend op de iPhone 8, en die telefoon is inmiddels al meer dan zes jaar oud. In die tijd heeft Apple behoorlijk wat stappen gemaakt qua iPhone-designs, dus het wordt tijd voor verandering.

iPhone SE 4 design

Apple werkt momenteel hard aan de volgende iPhone SE, maar vannacht heeft Apple-leaker Majin Bu op X (voormalig Twitter) al laten weten dat het iPhone SE 4 design erg lijkt op dat van de aankomende iPhone 16. En dit toestel lijkt volgens de geruchten weer op de iPhone 15. In dat geval krijgt de iPhone SE 4 dus een modern design, met dunne schermranden, afgeronde hoeken, en geen thuisknop. Hij wordt zelfs uitgerust met een Dynamic Island, aldus Bu.

Dit betekent echter niet dat de toestellen identiek zijn. Volgens Bu houdt de iPhone SE 4 namelijk vast aan traditie en krijgt hij aan de achterkant slechts één cameralens. De iPhone 15 heeft er twee – een groothoek- en ultragroothoekcamera – en die hebben een diagonale opstelling. De enkele lens maakt dus het grootste verschil, en hieronder zie je alvast een voorproefje van hoe dat eruit komt te zien.

iPhone SE 4 design

Verder schrijft de leaker dat de afmetingen van de iPhone SE 4 vergelijkbaar zijn met die van de iPhone XR. In dat geval krijgt de nieuwe SE een formaat van ongeveer 150,9 mm hoog, 75,7 mm breed, en 8,3 mm dik. Ter vergelijking: de iPhone SE 2022 is 138,7 mm hoog, 67,3 mm breed en 7,3 mm dik, dus het nieuwe model wordt mogelijk in alle opzichten groter. En gezien de iPhone SE 4 ook dunnere schermranden krijgt, gaat het kleine 4,7-inch display ook met pensioen.

Release?

Overigens schrijft Bu dat het nog te vroeg is om zeker te weten hoe het iPhone SE 4 design er precies uit komt te zien. De iPhone 16 en iPhone SE 4 zijn namelijk nog volop in ontwikkeling, en Apple kan nog op ieder moment voor een andere optie gaan. Neem zijn bericht daarom met een korreltje zout – al is dit niet de eerste keer dat we over een vergelijking tussen de iPhone SE 4 en iPhone XR horen.

Voorlopig komt er echter nog geen iPhone SE 4 release aan. Sinds 2020 brengt Apple iedere twee jaar een nieuwe budget-smartphone uit, maar er wordt al enkele maanden gefluisterd dat 2024 wordt overgeslagen – mogelijk vanwege teleurstellende verkoopcijfers van de iPhone SE 2022. Verwachting is dan ook dat de iPhone SE 4 pas in 2025 in de winkels ligt.