Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Verschijnt er een iPhone SE 4 in 2024?

Auteur: Laura Grootaarts
3 reacties
iPhone se 2024

De iPhone SE is een echte publiekslieveling: een kleine iPhone met een kleine prijs, en qua techniek toch helemaal bij de tijd. Er zijn inmiddels drie generaties van de iPhone SE verschenen, en zo aan het begin van het jaar vraag je je misschien af: komt er een iPhone SE 4 uit in 2024? En wat mogen we van die nieuwe generatie verwachten?

Lees verder na de advertentie

Drie generaties iPhone SE

De eerste iPhone SE verscheen in 2016 en zag er precies zo uit als de iPhone 5s. In 2020 verscheen de iPhone SE 2, en die werd in 2022 opgevolgd door de iPhone SE 3. De laatste twee modellen zien er beide precies hetzelfde uit. Ze hebben de behuizing van de iPhone 8 uit 2017: brede randen, een thuisknop en een klein schermpje. Het geheel doet inmiddels een tikkeltje gedateerd aan; het wordt tijd voor verandering. We beginnen met het goede nieuws: die komt er ook.

iPhone SE 4 krijgt een nieuw design

Het is het bekende recept van de iPhone SE: stop de nieuwste techniek in een wat ouder jasje. Het jasje van de huidige iPhone is niet eens tweedehands maar derdehands. Maar de vierde generatie wordt wél heel anders. Hij krijgt het design van de iPhone 14 die op dit moment nog maar anderhalf jaar oud is. Dat betekent: een 6,1-inch toestel met amper randen rondom het scherm en zónder thuisknop. Je ontgrendelt deze telefoon met Face ID.

kooptip

Er wordt zelfs gefluisterd dat de iPhone SE de multifunctionele actieknop van de iPhone 15 Pro krijgt, op de plek waar nu de mute-knop zit. Aan deze knop kun je zelf een zelfgekozen actie hangen, zodat je die razendsnel kunt oproepen. Ook krijgt de iPhone SE 4 een usb-c-poort in plaats van Lightning; dat is een verplichting vanuit de EU.

Een kopie van de iPhone 14 dus, met een vleugje iPhone 15? Dat dan toch niet helemaal. Apple bespaart onder meer op de camera: reken op een camera met maar één lens. Maar dan wel een met een 48-megapixelsensor in plaats van 12 megapixel. In het concept hierboven zie je hoe deze mix eruit kan komen zien (via behance).

iPhone SE 4 release

Dit alles klinkt alsof je met de iPhone SE 4 over het nieuwste van het nieuwste beschikt. Maar helaas: tegen de tijd dat ie in de winkels ligt, is daarvan geen sprake meer. Want dat gaat naar verwachting nog wel even duren. We verwachten de iPhone SE pas in 2025 – en dat is dan nog op zijn vroegst. Kijk je naar de geschiedenis van de iPhone SE, dan is dit overigens niet heel gek: de eerste en de tweede generatie van de iPhone SE lagen ook ver uit elkaar. We hadden de moed al bijna opgegeven toen na vier jaar de tweede generatie verscheen.

Wil je op de hoogte blijven van nieuws rondom de iPhone SE en andere Apple-producten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!