Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Last minute iPhone SE 2022-geruchten: bijna alle details gelekt

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
iPhone SE 2022 geruchten


Lees verder na de advertentie

Na twee jaar krijgt de tweede generatie iPhone SE een opvolger. Die kondigt Apple dinsdagavond aan tijdens zijn ‘Peek Performance’-event. Maar wat is er nieuw aan de iPhone SE 2022?

iPhone SE 2022: wat is er nieuw?

Voordat Apple een nieuwe iPhone aankondigt, weten we vaak (bijna) alles al. Dat is vooral te danken aan Apple-analist Ming-Chi Kuo, die zeer goed geïnformeerd is over toekomstige producten van het bedrijf. De nieuwe iPhone SE 2022 vormt daarop geen uitzondering.

Op het Twitter-kanaal die Kuo sinds kort heeft, deelt de analist last-minute voorspellingen:

  1. Opslag: 64, 128 of 256 GB.
  2. A15-processor en 5G-ondersteuning (mmWave en Sub-6).
  3. Kleuropties: wit, zwart en rood.
  4. Vergelijkbaar ontwerp als de huidige SE.
  5. Massaproductie in maart 2022.
  6. Verwachte zendingen: 25 tot 30 miljoen exemplaren in 2022.

Ontwerp en 5G

De iPhone SE blijft zijn ietwat gedateerde jasje dus houden. De thuisknop is nog steeds aanwezig, net als het 4,7-inch display en de relatief brede randen. Het is vooral de binnenkant die interessant is. Met de A15 Bionic-chip is de iPhone SE 2022 net zo krachtig als de iPhone 13 (Pro).


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

black Friday iPhone se 2020

Dat in combinatie met 5G-ondersteuning maakt de instap-iPhone behoorlijk toekomst-proof. Het is voor het eerst dat we horen dat de iPhone SE mmWave ondersteunt; dit is de snelste vorm van 5G. Het is nog wel onduidelijk of dit ook voor de Nederlandse iPhone SE-modellen geldt. De iPhone 12 en iPhone 13 hebben ook mmWave 5G, maar dat geldt alleen voor de modellen uit de Verenigde Staten.

Verder horen we voor het eerst dat de iPhone SE een nieuwe opslagoptie van 256 GB krijgt. Daarnaast heb je de keuze uit 64 GB en 128 GB. Wat betreft kleur kun je kiezen uit wit, zwart en rood. Dit zijn dezelfde kleuropties als de huidige SE heeft.

Camera

Opvallend is ook wat Kuo niet zegt: hij meldt niets over de camera van de iPhone SE. Mogelijk is de camerasensor hetzelfde. De vorige iPhone SE had overigens dezelfde camerasensor als de iPhone 8, maar de camera was tot meer in staat dankzij de snellere processor. Om deze reden verwachten we dat de cameraprestaties van de iPhone SE 2022 erop vooruitgaan.

Morgen onthult Apple de iPhone SE tijdens het ‘Peek Performance’-event. Die begint om 19:00 uur Nederlandse tijd en is te volgen via een Apple-event livestream. Wil je na afloop een nieuwsbrief ontvangen met daarin alle onthullingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!