Terug naar ‘iPhone SE 2022 in aantocht; écht grote update volgt in 2024’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone SE 2022 in aantocht; écht grote update volgt in 2024’

Door Laura Grootaarts7 januari 2022 11:172 min. leestijd2

We verwachten dit jaar een nieuwe iPhone SE 2022, en die zal er precies zo uitzien als zijn voorganger. Het redesign waar eerder over gesproken werd, lijkt te zijn uitgesteld naar de volgende iPhone SE. Dat schrijft Apple-lekker Dylandkt op Twitter.

iPhone SE 2022 specs

iPhone SE 2022 specs en design: geruchten

De geruchten over de toekomstige iPhone SE gaan alle kanten op. Zo tweette Dylandkt ongeveer een jaar geleden dat de volgende generatie iPhone SE een Touch ID-sensor krijgt die is ingebouwd in de aan-/uit-knop. Vergelijkbaar met de iPad Air en inmiddels ook de iPad mini. Verder zou de iPhone SE het design van de iPhone 11 krijgen – vrijwel randloos dus – maar dan in een kleiner formaat. Maar nu komt hij terug op deze tweet:

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

De iPhone SE 2022 blijft waarschijnlijk hetzelfde design houden als de huidige iPhone SE 2020, en dat was al een exacte kopie van de iPhone 8. Oftewel: het vertrouwde design met een 4,7-inch scherm en een thuisknop. Nieuw voor de iPhone SE 2022 zijn ondersteuning voor 5G en verbeterde specificaties – mogelijk krijgt de nieuwe SE dezelfde A15-chip als de iPhone 13, Apple’s huidige topmodel.

iPhone SE nieuw ontwerp

Is de toekomstige iPhone SE met het iPhone 11-achtige design hiermee dan definitief afgeschreven? Dat niet. Dylandkt denkt nog steeds dat Apple aan zo’n type iPhone SE werkt, maar dat die pas op zijn vroegst in 2024 in de winkels ligt.

Onder meer Apple-kenner Ming-Chi Kuo bracht eerder al naar buiten dat de iPhone SE van dit jaar bijzonder veel op de vorige generatie zal lijken. En ook hij verwacht in de toekomst een herontwerp. Hij spreekt echter over een release in 2023, een jaar eerder dus dan wat Dylandkt denkt.

iPhone SE release

De eerste en de tweede generatie iPhone SE verschenen beide in het voorjaar. Als er dit jaar een nieuwe iPhone SE 2022 verschijnt, dan verwachten we die ook in het voorjaar. In maart zou het al zover kunnen zijn. De prijs is waarschijnlijk vergelijkbaar met die van het huidige model: € 489.

Lees meer in ons iPhone SE 2022-dossier

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Loyd
Lezer
Loyd

Dan wachten we op de 2024 versie. Dit is vreselijk ouderwets en kan echt niet meer.

Rico
Lezer
Rico

Ik begrijp wat je bedoelt, maar vergeet niet dat men door dit concept met een prijs van EUR 450 – EUR 500 wel een (nieuwe) iPhone krijgt met moderne techniek, ja, in een verouderd jasje, die hierdoor wel nog jaren mee kan wat updates betreft. De doelgroep wil een betaalbare, goedkope, nieuwe iPhone, waarbij het design schijnbaar minder belangrijk is. Hierin voorziet Apple al sinds 2016 en met succes.