Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPhone SE 2022 in aantocht; écht grote update volgt in 2024’

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
black Friday iPhone se 2020


Lees verder na de advertentie

We verwachten dit jaar een nieuwe iPhone SE 2022, en die zal er precies zo uitzien als zijn voorganger. Het redesign waar eerder over gesproken werd, lijkt te zijn uitgesteld naar de volgende iPhone SE. Dat schrijft Apple-lekker Dylandkt op Twitter.

iPhone SE 2022 specs en design: geruchten

De geruchten over de toekomstige iPhone SE gaan alle kanten op. Zo tweette Dylandkt ongeveer een jaar geleden dat de volgende generatie iPhone SE een Touch ID-sensor krijgt die is ingebouwd in de aan-/uit-knop. Vergelijkbaar met de iPad Air en inmiddels ook de iPad mini. Verder zou de iPhone SE het design van de iPhone 11 krijgen – vrijwel randloos dus – maar dan in een kleiner formaat. Maar nu komt hij terug op deze tweet:

De iPhone SE 2022 blijft waarschijnlijk hetzelfde design houden als de huidige iPhone SE 2020, en dat was al een exacte kopie van de iPhone 8. Oftewel: het vertrouwde design met een 4,7-inch scherm en een thuisknop. Nieuw voor de iPhone SE 2022 zijn ondersteuning voor 5G en verbeterde specificaties – mogelijk krijgt de nieuwe SE dezelfde A15-chip als de iPhone 13, Apple’s huidige topmodel.

iPhone SE nieuw ontwerp

Is de toekomstige iPhone SE met het iPhone 11-achtige design hiermee dan definitief afgeschreven? Dat niet. Dylandkt denkt nog steeds dat Apple aan zo’n type iPhone SE werkt, maar dat die pas op zijn vroegst in 2024 in de winkels ligt.


kooptip

Onder meer Apple-kenner Ming-Chi Kuo bracht eerder al naar buiten dat de iPhone SE van dit jaar bijzonder veel op de vorige generatie zal lijken. En ook hij verwacht in de toekomst een herontwerp. Hij spreekt echter over een release in 2023, een jaar eerder dus dan wat Dylandkt denkt.

iPhone SE release

De eerste en de tweede generatie iPhone SE verschenen beide in het voorjaar. Als er dit jaar een nieuwe iPhone SE 2022 verschijnt, dan verwachten we die ook in het voorjaar. In maart zou het al zover kunnen zijn. De prijs is waarschijnlijk vergelijkbaar met die van het huidige model: € 489.

Lees meer in ons iPhone SE 2022-dossier

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!