Terug naar iPhone SE 2022 glas: net zo sterk als de iPhone 13?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone SE 2022 glas: net zo sterk als de iPhone 13?

Door Annemiek Lourensen22 maart 2022 10:182 min. leestijd0

De resultaten zijn binnen: het iPhone SE 2022 glas is (bijna) net zo sterk als dat van zijn voorganger. Maar hoe sterk is sterk écht?

iPhone SE 2022 glas

iPhone SE 2022 glas

Het is traditie: na de release van een nieuwe iPhone, volgt altijd een nieuwe valtest. Daarom heeft Allstate Protection Plans er een uitgevoerd voor het iPhone SE 2022 glas. En de uitslag is nu al binnen, een weekend na de release van het toestel.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De resultaten lijken op het eerste gezicht veelbelovend. Volgens APP breekt het glas aan de voorkant niet, zelfs niet na een val van bijna twee meter hoogte, direct op het scherm. Maar hiermee is helaas niet alles gezegd: nadat Allstate de iPhone SE 2022 op zijn rug liet vallen, barstte het glas aan de achterkant al na de eerste val. Niet zo sterk als verwacht, dus.

‘Sterkste glas in een iPhone ooit’

Toen de iPhone SE 2022 werd aangekondigd tijdens het Apple-event van maart, beweerde Apple dat het toestel ‘het sterkste glas voor een smartphone’ heeft. Deze formulering is wat krom, want hierdoor lijkt het alsof de nieuwe SE is uitgerust met ‘Ceramic Shield’. Oftewel: het beschermende glas van de iPhone 12 en 13. Daar klopt dus niets van, maar goed, dit glas kan natuurlijk altijd beter zijn dan Ceramic Shield.

Toch lijkt daar ook niets van te kloppen. De achterkant van de iPhone 13 blijft namelijk wél heel na een directe val, in tegenstelling tot de iPhone SE 2022. Ceramic Shield blijft hiermee de koploper als het gaat om ‘sterkste iPhone-glas’. Wat de toestellen wel gemeen hebben, is dat het glas aan de voorkant niet breekt na een directe val.

‘Sterkste glas in een iPhone’? Dat is het duidelijk niet. Maar aangezien Apple de SE altijd omschrijft als de ‘betaalbaarste iPhone‘, zijn wij voor deze prijs toch tevreden met de kwaliteit.

Bron: 9to5Mac

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar