Terug naar iPhone SE 2022 krijgt deze 5 nieuwe functies en verbeteringen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone SE 2022 krijgt deze 5 nieuwe functies en verbeteringen

Door Laura Grootaarts7 februari 2022 16:283 min. leestijd0

Komt er een nieuwe iPhone SE? Dat kan haast niet anders. Het zal niet lang meer duren voordat de nieuwste versie van Apple’s publiekslieveling in de winkels ligt. Deze nieuwe SE krijgt het vertrouwde uiterlijk van zijn voorganger, maar aan de binnenkant verandert wel het een en ander. Wat precies? We zetten de betrouwbaarste iPhone SE 2022-geruchten van dit moment voor je op een rij.

iPhone SE 2022 geruchten: 5G en meer

1. Supersnelle chip

Het is niet dat de huidige iPhone SE 2020 traag is, zeker niet als je hem vergelijkt met toestellen uit dezelfde prijscategorie. Maar bij de iPhone SE 2022 doet Apple er nog een schepje bovenop. We verwachten dat de iPhone SE dezelfde A15 Bionic-chip krijgt als de iPhone 13 – en dat is de allernieuwste iPhone van dit moment. Maar zelfs als de iPhone SE 2022 een A14-chip krijgt, zou dat een mooie stap zijn.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Verbeterde camera

De iPhone SE 2022 krijgt naar verwachting dezelfde camera als zijn voorganger. Niets nieuws onder de zon dus? Toch wel, en dat heeft te maken met de nieuwe en snellere chip die we net al even aanstipten. We verwachten ondersteuning voor toffe camera-functies als de Nachtmodus en Deep Fusion. Mogelijk komen ook de fotografische stijlen van de iPhone 13 naar de iPhone SE!

3. Voor het eerste 5G

De iPhone 12 en 13 hebben ondersteuning voor 5G, enkele iPads zijn ook al zo ver, en waarschijnlijk is het straks ook de beurt aan de iPhone SE. Met 5G bereik je als je onderweg bent waanzinnig hoge internetsnelheden. Je hebt hiervoor wel een geschikt abonnement nodig. De meeste Nederlandse providers bieden het inmiddels aan.

4. Meer opslag

Het instapmodel van de huidige iPhone SE heeft 64 GB opslag, en dat is naar huidige maatstaven wat weinig. Bij de iPhone 13 heeft Apple de opslagcapaciteit verdubbeld naar 128 GB en de kans bestaat dat dit straks ook bij de iPhone SE gaat gebeuren.

5. Nieuwe kleuren

Het toestel krijgt weer het klassieke design, met de thuisknop waar velen zo verknocht aan zijn. Het scherm blijft even groot, 4,7 inch. Wel verwachten we twee nieuwe kleuren die we ook kennen van de iPhone 13 en de Apple Watch Series 7: Sterrenlicht en Middernacht. De voorkant van alle modellen is zwart. De achterzijde van de iPhone SE 2022 is opnieuw van glas, wat hem geschikt maakt voor draadloos opladen. Naar verluidt hoef je geen ondersteuning voor MagSafe te verwachten.

Wanneer mag je de iPhone SE 2022 verwachten?

Dat zou weleens sneller kunnen zijn dan je denkt. De vorige SE’s verschenen beide in het voorjaar, en voor de iPhone SE zal dat niet anders zijn. Volgens de meest recente geruchten wordt de SE gepresenteerd tijdens het eerste Apple-event van dit jaar, en dat zou al heel vroeg zijn: 8 maart. In dat geval start de voorverkoop op 11 maart. We verwachten dat de iPhone SE net zoals zijn voorganger voor minder dan € 500 te koop is.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar