Terug naar iPhone SE 2022 volgende week aangekondigd: wat gaan we zien?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone SE 2022 volgende week aangekondigd: wat gaan we zien?

Door Laura Grootaarts3 maart 2022 10:223 min. leestijd0

Het eerste Apple-event van het jaar komt eraan. Dat betekent dat ook de eerste nieuwe Apple-producten van 2022 gepresenteerd worden. Dinsdag 8 maart is het zover en wat er vrijwel zeker op het programma staat, is de derde generatie iPhone SE. Wat weten we nu al van de iPhone SE 2022? Datum, specs, prijzen: heel veel is al bekend.

iPhone se 2022 datum

Design

We beginnen met het minst spectaculaire van de nieuwe SE: het design. De nieuwe iPhone SE zal er hetzelfde uitzien als de iPhone SE 2020 – en die leende zijn looks van de iPhone 8. Volgens sommigen toen al hopeloos ouderwets, anderen noemen het klassiek.

iPhone SE 2020

De iPhone SE behoudt dus de thuisknop met Touch ID en brede randen rondom het scherm. Wel verwachten we twee nieuwe kleurtjes die al bekend zijn van de iPhone 13 en de Apple Watch Series 7: Sterrenlicht en Middernacht. Het scherm is 4,7 inch groot; geruchten over een 5,5-inch iPhone SE Plus zijn in de loop der tijd verstomd.

Goedkoopste 5G iPhone

De iPhone 12 was de eerste iPhone met 5G en inmiddels heeft deze snelle vorm van mobiel internet zijn weg gevonden naar enkele iPads. De iPhone SE kan eigenlijk niet meer achterblijven.Met 5G bereik je als je onderweg bent waanzinnig hoge internetsnelheden. De iPhone SE 2022 zou de goedkoopste 5G iPhone worden.

Chip en opslag

De iPhone SE 1 & 2 kregen beide de chip van wat op dat moment de nieuwste iPhone was. Dat zou in dit geval de A15 van de iPhone 13 zijn. De SE uit 2020 heeft een A13-chip, een flinke stap vooruit dus. Dat geldt ook voor de opslagcapaciteit. Nu nog heeft de instapper 64 GB opslag. Bij de iPhone 13 heeft Apple de opslagcapaciteit van het instapmodel verdubbeld naar 128 GB. Mogelijk gebeurt dit ook met de iPhone SE 2022.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Verbeterde camera

De iPhone SE 2022 krijgt naar verwachting dezelfde camera als zijn voorganger: aan de achterkant vind je één enkele 12-megapixelcamera. Toch gaat de nieuwe SE waarschijnlijk veel betere foto’s maken. De nieuwe en snellere chip die we net al noemden, verruimt de mogelijkheden. Misschien krijgt de iPhone SE 2022 de Nachtmodus en Deep Fusion. En stiekem hopen we op de fotografische stijlen van de iPhone 13.

Wat gaat-ie kosten?

Het sterkste punt van de SE is misschien toch zijn prijs. De huidige SE kost € 489 en is daarmee de goedkoopste iPhone uit het Apple-assortiment. We verwachten dat de nieuwe SE voor ongeveer hetzelfde bedrag over de toonbank gaat.

iPhone SE 2022: datum voorverkoop

Op dinsdag 8 maart is het Apple-event met daarin hoogstwaarschijnlijk de aankondiging van de SE. Doorgaan gaan nieuwe iPhones op de vrijdag na de keynote in de voorverkoop. Dat zou betekenen dat de iPhone SE 2022 voorverkoopt start op vrijdag 11 maart en dat het toestel op vrijdag 18 maart ook daadwerkelijk in de winkels ligt.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom de iPhone SE 2022? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: na afloop van het event sturen we je een samenvatting met alle highlights!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar