Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Officieel: de iPhone SE heeft een (erg goedkope) opvolger

Auteur: Koen van Ekeren
9 reacties
iPhone SE 2020


Lees verder na de advertentie

Apple heeft zojuist een nieuwe versie aangekondigd van de iPhone SE. De nieuwe instap-iPhone (in het geruchtencircuit eerder de iPhone 9 genoemd) is iets groter dan de eerste SE, heeft de krachtigste processor in zich en bezit een uitstekende camera. Maar het allermooiste van de iPhone SE 2020 is zijn fijne prijs.

iPhone SE 2020

iPhone SE 2020

De eerste iPhone SE verscheen in 2016 en is tot nu toe misschien wel de meest geliefde iPhone ooit. Dat kwam door zijn zachte prijs, gecombineerd met uitstekende specs en een handzaam ontwerp. Dat geldt ook voor zijn opvolger, al is zijn formaat met een 4,7-inch scherm iets groter dan het 4-inch display van zijn voorganger.

Opvallend is de lage prijs. De SE heeft een startprijs van € 489. Daarmee is het instapmodel fors goedkoper dan de vier iPhones die verder in de Apple Store staan. Na de iPhone SE is de iPhone XR uit 2018 met een prijskaartje van € 709 het voordeligst.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over nieuwe iPhones? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

De nieuwe iPhone SE is een soort mengeling van de iPhone 8 en iPhone 11. Technisch lijkt de SE op de iPhone 11. Hij heeft dezelfde krachtige A13 Bionic-chip in zich, de snelste smartphone-processor op de markt. Aan de achterkant bevindt zich één 12-megapixelcamera, die Apple ‘de beste enkele camera in een iPhone ooit’ noemt. Met behulp van software-matige trucjes schiet je daar ook plaatjes in de portretmodus mee. Ook kun je 4K-video’s schieten met 60 fps.

Aan de buitenkant oogt de SE gedateerder en is hij een kopie van de iPhone 8. De behuizing is bijvoorbeeld even groot en onderin bevindt zich dezelfde vertrouwde thuisknop met Touch ID. Je ontgrendelt de iPhone dus nog steeds met de vingerafdrukscanner, in plaats van gezichtsherkenning. Verder bestaat de achterkant net als bij de iPhone 8 van glas, waardoor je de SE ook draadloos kunt opladen. Ook ondersteunt de SE snelladen: zo zit je binnen 30 minuten al op 50 procent batterij. Volgens Apple gaat de accu van de iPhone SE erg lang mee; je bekijkt liefst 13 uur lang film met één lading.

Prijzen

iPhone SE kleuren

De iPhone SE is vanaf aanstaande vrijdag (17 april) om 14:00 uur te pre-orderen. Een week later, op 24 april, ligt hij bij de Apple-resellers in de winkel. Het toestel verkrijgbaar in drie kleuren: wit, zwart en rood. Opvallend is dat de voorkant bij alle drie toestellen zwart is, wat we erg fraai vinden. Qua opslagcapaciteit kun je kiezen tussen 64 GB, 128 GB en 256 GB. Dit zijn de iPhone SE 2020 prijzen:

  • iPhone SE (64 GB): € 489
  • iPhone SE (128 GB): € 539
  • iPhone SE (256 GB): € 659

Met zijn fijne prijs-kwaliteitverhouding heeft de nieuwe SE wat ons betreft alles in zich om uit te groeien tot de populairste iPhone. Het is vooral een ideaal toestel voor wie nu een iPhone 7 of iPhone 6s (of nog ouder heeft), en graag wil upgraden.

Meer weten?

Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone en wil je weten welke voor jou het meest geschikt is? In iCreate 118 lees je alles over de nieuwe iPhone SE en bespreken we alle iPhones in een uitgebreid koopadvies. Weten wanneer iCreate 118 in de winkels ligt? Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief vol Apple-nieuws en je krijgt vanzelf een seintje:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!