Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

AirPods draadloos opladen met je iPhone – binnenkort kan het!

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone reverse wireless charging


Lees verder na de advertentie

AirPods opladen met je iPhone – er wordt al langer over gespeculeerd, maar deze techniek heeft Apple vooralsnog niet gerealiseerd. Maar volgens bronnen van de Amerikaanse tech-website 9to5Mac werkt Apple nog steeds aan een manier om deze ‘reverse wireless charging’-techniek naar je iPhone te brengen. Dit moet je weten.

iPhone: reverse wireless charging?

‘Reverse wireless charging’ – vrij vertaald als ‘omgekeerd draadloos opladen’ – is een nieuwe techniek voor het opladen van je accessoires. Zo is het hiermee niet alleen mogelijk om een smartphone draadloos op te laden, maar dit apparaat kan vervolgens ook een ander accessoire draadloos van stroom voorzien. Vooral handig als je onderweg zonder oplader of stopcontact komt te zitten.

In theorie kun je deze techniek dus inzetten om je AirPods draadloos op te laden met je iPhone. In de praktijk … nog niet. Apple zoekt namelijk al jaren naar een manier om reverse wireless charging te verwezenlijken. Maar nu, in 2023, is daar nog steeds geen sprake van.

Wel hebben we al onze eerste hints gekregen dat Apple er inderdaad aan werkt om de functie tot leven te brengen. Zo beschikt de iPhone al sinds de iPhone 12 over bepaalde hardware die nodig is om de functie te gebruiken. En met de release van de MagSafe Battery Pack weten we al dat je iPhone een ander accessoire kan opladen, al dan wel met een Lightning-kabel. Draadloos kunnen we dat dus nog niet noemen.

In de toekomst


kooptip

Lang bleef het stil rondom reverse wireless charging – tot vandaag. Volgens bronnen van 9to5Mac heeft Apple nog steeds de ambitie om de techniek naar de iPhone te halen. Zo schrijft de website dat Apple het eigenlijk al wilde introduceren met de iPhone 14 Pro (Max), maar dat het bedrijf het niet voor elkaar kreeg om de functie te optimaliseren voor de release van deze toestellen.

In plaats daarvan wordt de functie nu klaargemaakt voor een toekomstige iPhone. Ontwikkelaars werken intern namelijk aan een firmware genaamd ‘wireless power out’, die de basis wordt voor reverse wireless charging. Deze firmware wordt verantwoordelijk voor de efficiëntie van het opladen, de oplaadsnelheid en dat de apparaten niet oververhit raken. En dan komt er nog een speciale interface, met animaties, geluidseffecten en trillingen die laten zien dat er wordt opgeladen.

Vooralsnog blijft het echter onduidelijk wanneer reverse wireless charging wordt uitgebracht. Volgens 9to5Mac bestaat er zelfs een kleine kans dat de functie nooit het daglicht zal zien. Wij hopen van wel, maar wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals wanneer reverse wireless charging wordt gelanceerd? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!