Terug naar Apple verlaagt prijzen iPhone in bepaalde landen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple verlaagt prijzen iPhone in bepaalde landen

Door Laura Grootaarts30 januari 2019 19:202 min. leestijd0

Apple gaat de prijs van de iPhone in een aantal landen verlagen. Dat heeft Apple CEO Tim Cook gisteren gezegd in een interview met Reuters. Dit omdat de omzet uit iPhones dit laatste kwartaal is tegengevallen.

Tim Cook

Teleurstellende kwartaalcijfers

Tim Cook deed zijn uitspraken na de bekendmaking van de kwartaalcijfers van het eerste fiscale kwartaal van 2019 (dat wil zeggen: oktober, november en december 2018). Eerder gaf Apple al een omzetwaarschuwing. Het was weliswaar het één na beste kwartaal ooit, maar de iPhone-verkoop liet desondanks behoorlijk te wensen over. De omzet is vijftien procent gedaald vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, en dat terwijl het kerstkwartaal gewoonlijk garant staat voor een hoge verkoop.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Apple maakte de iPhones de laatste tijd duurder, maar nu de verkopen dalen komt het daar van terug. De dollar is op dit moment zeer sterk en in markten als China en Turkije is een iPhone bijna onbetaalbaar geworden. Cook wil de prijzen nu verlagen naar het peil van van de lokale iPhone-prijzen een jaar eerder. Verder gaf de Apple-CEO aan dat januari al weer betere resultaten laat zien.

iPhone prijsverlaging

Een prijsverlaging voor de iPhone is voor Apple-begrippen een drastische maatregel. De iPhone viert dit jaar zijn twaalfde verjaardag en zoiets is nog maar één keer eerder gebeurd. Maar niet te vroeg gejuicht: waarschijnlijk geldt de prijsverlaging voor de opkomende markten. De iPhone XR kost hier € 859 en in Amerika $ 749 (omgerekend 656 euro). En hoewel dat in verband met belastingen niet helemaal goed te vergelijken is, is dat behoorlijk scheef. Maar of Apple in Nederland de prijzen van de iPhone verlaagt, valt nog maar te bezien – in Nederland wordt natuurlijk nóóit iets goedkoper.

iCreate 143
iCreate 143
De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar