Terug naar Apple verlaagt prijzen iPhone in bepaalde landen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple verlaagt prijzen iPhone in bepaalde landen

Door Laura Grootaarts30 januari 2019 19:202 min. leestijd0

Apple gaat de prijs van de iPhone in een aantal landen verlagen. Dat heeft Apple CEO Tim Cook gisteren gezegd in een interview met Reuters. Dit omdat de omzet uit iPhones dit laatste kwartaal is tegengevallen.

Tim Cook

Teleurstellende kwartaalcijfers

Tim Cook deed zijn uitspraken na de bekendmaking van de kwartaalcijfers van het eerste fiscale kwartaal van 2019 (dat wil zeggen: oktober, november en december 2018). Eerder gaf Apple al een omzetwaarschuwing. Het was weliswaar het één na beste kwartaal ooit, maar de iPhone-verkoop liet desondanks behoorlijk te wensen over. De omzet is vijftien procent gedaald vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, en dat terwijl het kerstkwartaal gewoonlijk garant staat voor een hoge verkoop.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Apple maakte de iPhones de laatste tijd duurder, maar nu de verkopen dalen komt het daar van terug. De dollar is op dit moment zeer sterk en in markten als China en Turkije is een iPhone bijna onbetaalbaar geworden. Cook wil de prijzen nu verlagen naar het peil van van de lokale iPhone-prijzen een jaar eerder. Verder gaf de Apple-CEO aan dat januari al weer betere resultaten laat zien.

iPhone prijsverlaging

Een prijsverlaging voor de iPhone is voor Apple-begrippen een drastische maatregel. De iPhone viert dit jaar zijn twaalfde verjaardag en zoiets is nog maar één keer eerder gebeurd. Maar niet te vroeg gejuicht: waarschijnlijk geldt de prijsverlaging voor de opkomende markten. De iPhone XR kost hier € 859 en in Amerika $ 749 (omgerekend 656 euro). En hoewel dat in verband met belastingen niet helemaal goed te vergelijken is, is dat behoorlijk scheef. Maar of Apple in Nederland de prijzen van de iPhone verlaagt, valt nog maar te bezien – in Nederland wordt natuurlijk nóóit iets goedkoper.

iCreate 132
iCreate 132
iPhone 13: welke past bij jou?
Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar