Terug naar ‘Apple haalt iPhone 12 mini voortijdig uit productie’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple haalt iPhone 12 mini voortijdig uit productie’

Door Laura Grootaarts8 februari 2021 12:212 min. leestijd4

De iPhone 12 mini werd tijdens het Apple-event in oktober met veel bombarie aangekondigd. Maar het kleine toestel lijkt uiteindelijk toch niet het succes te zijn dat Apple voor ogen had: mogelijk wordt de iPhone 12 mini binnenkort zelfs uit productie genomen.

iPhone 12

‘Apple haalt iPhone 12 mini uit productie’

In een rapport van de zakelijke bank JP Morgan meldt analist William Yang aan investeerders dat Apple mogelijk in het tweede kwartaal al stopt met de productie van de iPhone 12 mini. Dit omdat de populariteit van het toestel tegenvalt. Ook voor de iPhone 12 valt de verkoop wat tegen, dus daarvan worden er minder geproduceerd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Toch is er ook goed nieuws voor Apple, want alles bij elkaar opgeteld gaat het juist goed met de iPhone – iets wat eerder ook al bleek uit de kwartaalcijfers van Apple. De iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max doen het bijvoorbeeld boven verwachting goed en de productie van die toestellen wordt daarom juist flink verhoogd. En ook de iPhone 11 van het jaar ervoor gooit nog altijd hoge ogen.

Apple heeft zelf nog niet gereageerd op het nieuws. Maar het is niet voor het eerst dat er signalen zijn over een tegenvallende iPhone 12 mini-verkoop. In januari bracht DigiTimes naar buiten dat de iPhone 12 mini goed is voor slechts 6 procent van de iPhone-verkopen.

Te laat voor de iPhone 12 mini?

Als je nog een iPhone 12 mini had willen kopen, ben je nu dan al te laat? Waarschijnlijk niet. Het tweede kwartaal loopt nog tot de zomer, dus voorlopig loopt de productie sowieso nog door. Bovendien trapt Apple op de rem, juist omdat er nog meer dan voldoende voorraad is. Wil je een iPhone 12 mini kopen (hij is op dit moment in de aanbieding bij Coolblue), dan kan dat dus nog wel.

Waar we ons misschien wél wat zorgen over moeten maken, is de iPhone 13 mini. Volgens geruchten is Apple voornemens om ook dit jaar met een kleine iPhone te komen, maar als de iPhone 12 mini écht tegenvalt, dan is het misschien toch einde verhaal voor wat betreft kleine iPhones. De nieuwe iPhone 13 wordt verwacht in september. Mogelijk krijgt deze iPhone een kleinere notch en stapt Apple volledig over op draadloos opladen.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: AppleInsider

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Mark
Lezer
Mark

Dus er wordt voor jou bepaald dat je verplicht een grotere domme smartphone moet kopen omdat er geen kleinere meer komt dat perfect in je broekzak past. Sta je daar op het Caribisch eiland met je korte broek in de zon en een schoudertas mee, want je smartphone past niet in je broekzak. Sta je met zo’n groot ding te kloten. En dat zeg ik, als iemand van 50+. Wat is er toch met die stap jongeren aan de hand. Waar laten zij ze dan, die grote domme dingen. Dus stap ook over naar stoere kleinere handige telefoons tegen jongeren.… Lees meer »

Quinten
Lezer
Quinten

Ben het eens met Mark. Ik ben na 10 jaar Android overgestapt naar Apple puur voor het formaat. Belachelijk, Er zijn ruim 6 android fabrikanten en ze maken allemaal van die lompe grote phablets. Ik ben zeer tevreden over de 12 mini. Typen is even wennen maar na 2 dagen wil niets meer anders. Zelfs mijn S9 voelt te groot aan. Het enige nadeel is de batterijduur.

Mochten ze de de batterijduur verbeteren, dan zal de 13 mini een gigantische hit worden.

Paul Peters
Lezer
Paul Peters

Apple heeft zich verkeken op iPhone SE 2. Ik denk dat de meeste mensen deze nemen vanwege de prijs en het formaat. Deze is nog relatief nieuw en de tijd dat er gigantische wachtrijen zijn voor het nieuwste model is al weer een tijd geleden.

Johanna van Uijtregt
Lezer
Johanna van Uijtregt

Ik heb een iPhone SE 2020 en ik ben er heel blij mee en is een kleine formaat !