Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple haalt iPhone 12 mini voortijdig uit productie’

Auteur: Laura Grootaarts
4 reacties
iPhone 12 mini


Lees verder na de advertentie

De iPhone 12 mini werd tijdens het Apple-event in oktober met veel bombarie aangekondigd. Maar het kleine toestel lijkt uiteindelijk toch niet het succes te zijn dat Apple voor ogen had: mogelijk wordt de iPhone 12 mini binnenkort zelfs uit productie genomen.

iPhone 12

‘Apple haalt iPhone 12 mini uit productie’

In een rapport van de zakelijke bank JP Morgan meldt analist William Yang aan investeerders dat Apple mogelijk in het tweede kwartaal al stopt met de productie van de iPhone 12 mini. Dit omdat de populariteit van het toestel tegenvalt. Ook voor de iPhone 12 valt de verkoop wat tegen, dus daarvan worden er minder geproduceerd.

Toch is er ook goed nieuws voor Apple, want alles bij elkaar opgeteld gaat het juist goed met de iPhone – iets wat eerder ook al bleek uit de kwartaalcijfers van Apple. De iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max doen het bijvoorbeeld boven verwachting goed en de productie van die toestellen wordt daarom juist flink verhoogd. En ook de iPhone 11 van het jaar ervoor gooit nog altijd hoge ogen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Apple heeft zelf nog niet gereageerd op het nieuws. Maar het is niet voor het eerst dat er signalen zijn over een tegenvallende iPhone 12 mini-verkoop. In januari bracht DigiTimes naar buiten dat de iPhone 12 mini goed is voor slechts 6 procent van de iPhone-verkopen.

Te laat voor de iPhone 12 mini?

Als je nog een iPhone 12 mini had willen kopen, ben je nu dan al te laat? Waarschijnlijk niet. Het tweede kwartaal loopt nog tot de zomer, dus voorlopig loopt de productie sowieso nog door. Bovendien trapt Apple op de rem, juist omdat er nog meer dan voldoende voorraad is. Wil je een iPhone 12 mini kopen (hij is op dit moment in de aanbieding bij Coolblue), dan kan dat dus nog wel.

Waar we ons misschien wél wat zorgen over moeten maken, is de iPhone 13 mini. Volgens geruchten is Apple voornemens om ook dit jaar met een kleine iPhone te komen, maar als de iPhone 12 mini écht tegenvalt, dan is het misschien toch einde verhaal voor wat betreft kleine iPhones. De nieuwe iPhone 13 wordt verwacht in september. Mogelijk krijgt deze iPhone een kleinere notch en stapt Apple volledig over op draadloos opladen.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: AppleInsider