Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws iPhone

5 handige iPhone-houders voor op de fiets

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
Fiets


Lees verder na de advertentie

Het mag sinds 1 juli écht niet meer: je telefoon gebruiken op de fiets. Zo af en toe is het telefoonverbod op de fiets bijzonder irritant. Tijdens het navigeren bijvoorbeeld, mag je je telefoon ook al niet vasthouden. En gebruik je je iPhone als fietshouder om live je snelheid, afstand en andere statistiekjes in de gaten te houden? Ook dan heb je pech.

Word je toch betrapt met je iPhone in je handen? Dan kan dat je duur komen te staan: de boete bedraagt maar liefst 95 euro. Voor dat bedrag kun je ook een heel mooie iPhone-houder voor op de fiets aanschaffen. Met een iPhone houder fiets je wel met beide handen aan het stuur – en dat is wel zo veilig. Wij hebben enkele stevige fietshouders voor je op een rij gezet.

1. Quad Lock-fietshouderset

Quad Lock fietshouderset

Deze fietshouderset is heel licht, maar toch stevig: door de tweevoudige vergrendeling kan je iPhone geen kant meer op. Hij is te bevestigen op een stuur of stuurpen van 25 tot 40 mm. Je krijgt er een hoesje bij dat ook geschikt is voor dagelijks gebruik, en dat je ook op andere Quad Lock-houders kunt plaatsen. Er is een Quad Lock-fietshouderset voor iPhone XS Max, iPhone XS en iPhone 7 en 8. Alle modellen kosten € 69,95

2. LENV Waterproof Fietshouder voor iPhone X & XS


kooptip

lenv waterproof fietshouder

Deze waterproof fietshouder oogt oerdegelijk en is ook oerdegelijk, mede door de siliconen grijpers. Afhankelijk van wat je op het scherm ziet, kun je hem in de door jou gewenste positie draaien. Hij is geschikt voor 5,8-inch iPhones – dat zijn de iPhone X en de XS. De LENV Waterproof Fietshouder kost 28 euro.

3. Accezz Universal Bike Mount

accezz universal bike mount

Een praktische en eenvoudige houder zonder poespas waar je praktische alle smartphones in kunt vastklikken – wel zo handig als je in de toekomst een ander model telefoon kiest. De breedte van de houder is aan te passen op iedere iPhone, zelfs de iPhone XS Max past erin. Je kunt deze solide houder 360 graden draaien. Je koopt de Accezz Universal Bike Mount voor € 17,95.

4. Floveme telefoonhouder

Floveme telefoonhouder

Met deze houder hijs je je iPhone in een soort harnasje, waardoor hij geen kant meer op kan. De houder is gemaakt van waterbestendig, elastisch en duurzaam materiaal dat wel tegen een stootje kan. Voor de iPhone XS Max is hij overigens net een maatje te klein. Je koopt de Floveme telefoonhouder voor € 17,95.

5. Finn BikePhoneHouder

Finn-fietshouder

De goedkoopste houder in dit rijtje, maar niet voor niets winnaar van een Fiets Innovatie Award. Finn is niets meer dan een siliconen bandje dat je aan het stuur van je fiets en om je iPhone bevestigt. Je verwacht het niet, maar heb je Finn eenmaal vastgemaakt dan zit je telefoon echt muurvast. Daar moet je wel even handigheid in krijgen, overigens. Finn kost 14,95.