Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone herstellen? Je hebt straks geen Mac of kabeltje meer nodig

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iphone herstellen zonder mac


Lees verder na de advertentie

Begin deze week is de derde bèta-versie van iOS 13.4 verschenen. In deze bèta zitten verwijzingen naar een nieuwe iOS-functie: OS Recovery. In de toekomst kun je je iPhone waarschijnlijk ‘over the air’ herstellen, nu heb je daarvoor nog een computer nodig.

iPhone herstellen zonder Mac

Is je iPhone helemaal vastgelopen, bijvoorbeeld tijdens het installeren van een update? Dan zit er uiteindelijk niets anders meer op dan je iPhone met een kabel aan te sluiten op je Mac of pc om het toestel te herstellen. Dat is dan echt het laatste redmiddel. Nu de iPhone steeds onafhankelijker wordt van de computer, is dat steeds gecompliceerder.

In de nieuwst bèta van iOS 13.4 is een nieuwe functie opgedoken met de naam ‘OS Recovery’. Je iPhone haalt daarmee de software die voor het herstel dan nodig is zelf op van het internet, zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een Mac. De functie is duidelijk nog in ontwikkeling en straks niet meteen beschikbaar voor gebruik. Overigens kun je een Mac al sinds OS X Lion een soortgelijke herstelmodus. Zo’n recovery-functie zou overigens ook ideaal zijn voor de Apple Watch, die helemaal geen aansluitingen heeft. Als daar iets mee mis is, betekent dat sowieso een tripje naar Apple.

Is de toekomst draadloos?

Apple heeft in het verleden vaker door laten schemeren dat de toekomst draadloos is. De OS Recovery-functie zou ook kunnen betekenen dat Apple werkt aan een iPhone die helemaal geen poort meer heeft en die je dus wel online móét herstellen. Zo’n telefoon zou je ook draadloos moeten opladen  – we verwachten overigens zeker niet dat dit op korte termijn gaat gebeuren.


kooptip

Bron: 9to5Mac