Terug naar iPhone krijgt met iOS 14.5 functie voor kalibreren batterij
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone krijgt met iOS 14.5 functie voor kalibreren batterij

Door Koen van Ekeren1 april 2021 10:222 min. leestijd0

Binnenkort brengt Apple een grote tussentijdse update voor de iPhone uit: iOS 14.5. De software zit vol nieuwe functies en in de laatste testversie heeft Apple weer iets nieuws toegevoegd. De iPhone krijgt een functie om de batterij opnieuw te kalibreren.

iOS 14.5: kalibreren batterij

Soms komt het voor dat de iPhone-batterij onnauwkeurige percentages begint weer te geven. Bij het opladen heeft een lege iPhone dan bijvoorbeeld maar een kwartier nodig om op 60% te komen, terwijl de accu in feite veel leger is. In zo’n situatie is het goed om de iPhone-batterij te kalibreren.

Het iPhone batterij kalibreren kun je handmatig doen, maar in iOS 14.5 voegt Apple een kalibreerfunctie toe om dit soort onnauwkeurige batterijpercentages te verhelpen. Om een onbekende reden is de functie vooralsnog alleen beschikbaar is voor de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max, zo valt de lezen op de website van Apple.

Batterijkalibratie iPhone

Voor de batterijkalibratie hoef je niets te doen; dit gebeurt vanaf iOS 14.5 automatisch. Apple schrijft dat het kalibreren plaatsvindt tijdens regelmatige oplaadcycli en dit proces kan enkele weken duren. Om te checken of de batterij opnieuw wordt gekalibreerd, ga je naar ‘Instellingen>Batterij>Batterijstatus’.

Als het proces is geslaagd, verdwijnt het bericht en wordt het percentage van de maximumcapaciteit aangepast. Het kan ook zijn dat je een melding ziet dat de herkalibratie van de batterijstatus niet is gelukt. Een erkende Apple-reseller kan de batterij dan gratis vervangen om de prestaties en capaciteit te herstellen.

iOS 14.5 wordt snel verwacht; mogelijk verschijnt de software-update al begin april. Wil op de hoogte blijven en een nieuwsbrief krijgen met daarin alle iOS 14.5 functies uitgelegd? Schrijf je in:

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar