Terug naar iPhone heeft met iOS 14.5 functie voor kalibreren batterij
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone heeft met iOS 14.5 functie voor kalibreren batterij

Door Koen van Ekeren28 april 2021 12:252 min. leestijd0

Met iOS 14.5 heeft Apple een interessante functie voor de iPhone-batterij geïntroduceerd. Althans: voor de iPhone 11-modellen. Na het installeren van de tussentijdse update wordt de iPhone-batterij daar opnieuw gekalibreerd. Maar hoe zit dat precies?

iOS 14.5: kalibreren batterij

Soms komt het voor dat de iPhone-batterij onnauwkeurige percentages begint weer te geven. Bij het opladen heeft een lege iPhone dan bijvoorbeeld maar een kwartier nodig om op 60% te komen, terwijl de accu in feite veel leger is. In zo’n situatie is het goed om de iPhone-batterij te kalibreren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het iPhone batterij kalibreren kun je handmatig doen, maar in iOS 14.5 voegde Apple een kalibreerfunctie toe om dit soort onnauwkeurige batterijpercentages te verhelpen. Om een onbekende reden is de functie vooralsnog alleen beschikbaar is voor de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max.

Batterijkalibratie iPhone

Voor de batterijkalibratie hoef je niets te doen; dit gebeurt na het installeren van iOS 14.5 automatisch. Apple schrijft dat het kalibreren plaatsvindt tijdens regelmatige oplaadcycli en dit proces kan enkele weken duren. Om te checken of de batterij opnieuw wordt gekalibreerd, ga je naar ‘Instellingen>Batterij>Batterijstatus’.

Als het proces is geslaagd, verdwijnt het bericht. Pas vanaf dat moment is het percentage (als er problemen waren) nauwkeuriger. Het kan ook zijn dat het percentage van de maximumcapaciteit is aangepast. In zeldzame gevallen krijg je een melding dat de herkalibratie van de batterijstatus niet is gelukt. Een erkende Apple-reseller kan de batterij dan gratis vervangen om de prestaties en capaciteit te herstellen. Lees ook onze iPhone batterij tips om te zien hoe je accu langer meegaat.

De optie voor het kalibreren is alleen beschikbaar voor de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. We verwachten dat we de functie voor het kalibreren van de iPhone-batterij later ook terugzien bij andere modellen. Mogelijk met iOS 15.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste iPhone-functies? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar