Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Bizar: man bouwt zelf opvouwbare iPhone Fold (en hij werkt!)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone Fold


Lees verder na de advertentie

Hoewel de iPhone Fold nog ver weg lijkt, heeft een man uit China er inmiddels zelf een gebouwd. En hij werkt ook nog!

iPhone Fold

Sinds de komst van de eerste Samsung Galaxy Fold wacht iedereen met smart op een opvouwbare iPhone Fold. Want hoe cool zou het zijn om een iPad mini in je broekzak te kunnen meenemen, of juist een iPhone met slechts de helft van het normale formaat?

Toch lijkt deze droom nog ver weg. Hoewel Samsung direct op de technologie van vouwbare schermen sprong, lijkt Apple voorzichtig af te wachten totdat de technologie goed genoeg is voor de iPhone. De Galaxy Fold heeft inmiddels flinke stappen gemaakt qua betrouwbaarheid, maar toch zijn er nog steeds problemen met vouwlijnen in het scherm en schermen die het helemaal begeven. Dat wil Apple niet riskeren.

Zelfgebouwde iPhone Fold

Wie dat kennelijk wél wil riskeren, is een YouTuber uit China. Die heeft nu namelijk met onderdelen van een iPhone en die van een foldable telefoon, de Motorola Razr, een eigen opvouwbare iPhone gemaakt. Goed, het is duidelijk een knutselproject, maar hij werkt wel! In de video zie je vanaf 12:27 het eindresultaat:


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Met een aangepaste (gejailbreakte) versie van iOS wordt ook nog eens extra functionaliteit toegevoegd aan de opvouwbare iPhone. Hij heeft namelijk net als de iPad een soort ‘Split View’, met twee apps die onder elkaar draaien. Zo wordt de vouw ook echt benut – al is het natuurlijk nog niet echt gelikt.

iPhone Fold kopen?

Wil je ook zo’n opvouwbare iPhone? Dit knutselproject zal helaas niet te koop zijn – daarvoor is het nog echt te kwetsbaar en te lastig om te bouwen. Daarnaast zou het advocatenteam van Apple dit ook niet waarderen. Je zult dus echt moeten wachten tot Apple er zélf eentje bouwt – en volgens de laatste geruchten gebeurt dat pas in 2025.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors