Terug naar Jouw iPhone wordt nog beter dankzij Elon Musk (en dit is waarom)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Jouw iPhone wordt nog beter dankzij Elon Musk (en dit is waarom)

Door Ward Edema4 september 2023 09:572 min. leestijd0

De iPhone wordt weer een stukje beter, dankzij niemand minder dan Elon Musk en zijn ruimtevaartorganisatie SpaceX.

iPhone Elon Musk

iPhone en Elon Musk

Vorig jaar kondigde Apple SOS noodmelding via satelliet aan, een exclusieve functie voor de iPhone 14 waarmee je hulpdiensten inschakelt zonder verbinding met een telefoonmast. De iPhone kan namelijk een directe verbinding met een communicatiesatelliet leggen, die de informatie weer doorspeelt. Zo kun je zelfs in de middle of nowhere gered worden.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Apple was maar al te trots op deze toevoeging: zelfs de uitnodiging voor het Apple-event over de iPhone 14 was bedekt met sterren. Maar de functie wordt binnenkort nóg beter, en wel dankzij Elon Musk.

Nieuwe satellieten voor Apple

Musk’s ruimtevaartorganisatie SpaceX heeft namelijk een deal gesloten met Globalstar, de fabrikant van de satellieten die de voor SOS noodmelding worden gebruikt. Door de deal moeten in 2025 nieuwe Globalstar-satellieten gelanceerd worden met een missie van SpaceX. Dit zou dan waarschijnlijk aan boord zijn van een Falcon 9-raket.

De komst van de nieuwe satellieten heeft niet alleen tot gevolg dat de dekking van SOS noodmelding via satelliet wordt uitgebreid. Ook de functionaliteit wordt waarschijnlijk verbeterd. Apple wil namelijk ook dingen als sms’jes en zelfs telefoongesprekken via satelliet mogelijk maken. Daarmee zou de iPhone dé smartphone worden voor schippers, frequent flyers, enthousiaste hikers en andere mensen die vaak buiten het bereik van telefoonmasten zijn.

Nog even geduld

Het gaat dus nog wel twee jaar duren voordat de Globalstar-satellieten de lucht in gaan. Tot die tijd blijft SOS noodmelding via satelliet waarschijnlijk de enige satellietfunctie van de iPhone. Wel is de kans aanwezig dat de dekking al voor 2025 verder wordt uitgebreid.

Globalstar

Nu is die dekking nog beperkt tot de VS, Canada, het VK, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Oostenrijk, België, Italië, Portugal, Luxemburg en Nederland. Dit terwijl de Globalstar-stallieten al vanaf een veel groter deel van de wereld te bereiken zijn – zie het kaartje hierboven!

Blijf op de hoogte

Wil je het laatste nieuws rondom Apple’s nieuwe satellietfuncties direct in je mailbox ontvangen? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac en Pivotel

 

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar