Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Wow: je iPhone laadt straks op in je broekzak

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirPower


Lees verder na de advertentie

Daar is-ie weer hoor: de AirPower. Apple kondigde deze draadloze oplader jaren geleden officieel aan, maar uiteindelijk werd het product geannuleerd. Maar het lijkt er toch op dat Apple de AirPower een tweede leven gunt. Sterker nog: Apple heeft daarnaast plannen die nóg spectaculairder zijn – misschien zijn draadloze opladers binnenkort zelfs een tikkeltje ouderwets.

Wat ging er mis met AirPower?

Volgens de doorgaans goed ingelichte Mark Gurman is Apple nog steeds bezig met een draadloze oplader á la AirPower. Dat wil zeggen: een oplader waarop je meerdere Apple-producten tegelijk kunt opladen, zonder dat ze precies op een vaste plek moeten liggen. Daarmee is de AirPower dus net even anders dan die andere draadloze Apple-oplader: MagSafe.

De AirPower werd in 2017 aangekondigd, tegelijk met de eerste draadloos oplaadbare iPhones (de iPhone X en de iPhone 8). Je had er een iPhone, Apple Watch en AirPods mee moeten kunnen opladen, maar dat bleek uiteindelijk geen succes. Oververhitting was slechts een van de problemen waar AirPower mee te maken had, waardoor Apple het project twee jaar geleden staakte. Maar volgens Gurman werkt Apple opnieuw aan een oplaadmat – en daar blijft het niet bij.

iPhone draadloos opladen: afstand is geen probleem

Apple zou momenteel ook alternatieven onderzoeken. De methode die daarbij het meest tot de verbeelding spreekt, is écht draadloos opladen. Over grotere afstanden dus – waarbij je je iPhone niet meer op een matje of plaatje hoeft te leggen. Stel je voor: de oplaadmodule staat ergens in je huiskamer en verderop in de ruimte wordt je rondzwervende iPhone opgeladen. De ontwikkeling verkeert op dit moment nog in een experimentele fase. Maar het is heel goed mogelijk dat ergens in de toekomst je iPhone wordt opgeladen terwijl ie in je broekzak zit.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: via MacRumors