Terug naar iPhone dagelijks 5 minuten uitzetten? Hierom heeft het geen zin
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone dagelijks 5 minuten uitzetten? Hierom heeft het geen zin

Door Ward Edema29 juni 2023 09:442 min. leestijd0

Volgens de premier van Australië moet je je iPhone dagelijks 5 minuten uitzetten. Een opmerkelijk advies, maar het heeft minder zin dan wordt beweerd. Zo zit dat.

iPhone uitzetten

iPhone dagelijks uitzetten

De National Security Agency (NSA) houdt er al een tijdje aan vast: de organisatie beweert dat het verstandig is om je iPhone dagelijks uit te schakelen. De Australische premier voegde er deze week aan toe dat je je iPhone zelfs telkens vijf minuten uit moet zetten. Maar waarom?

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Het advies heeft te maken met spyware. Door je iPhone vijf minuten uit te schakelen, worden alle achtergrondprocessen even uitgeschakeld. Als er een kwaadaardig proces loopt waardoor je wordt gemonitord of data wordt verzameld, dan wordt dit dus ook gestopt.

Niet héél effectief

Toch is het dagelijks uitschakelen van je iPhone minder effectief dan men beweert. Complexere spyware, zoals het beruchte Pegasus, start simpelweg meteen weer op als je je telefoon opstart. En doordat deze software constant wordt bijgewerkt, kunnen zelfs iOS-updates dit niet goed tegengaan.

iPhone uitzetten

Bovendien is een uitgeschakelde iPhone niet écht meer uitgeschakeld: hij staat nog steeds op een soort spaarstand. Dit is om de Zoek mijn-functionaliteit actief te houden, waardoor je iPhone zichtbaar blijft voor andere toestellen als je hem verliest. Dat spyware in die stand draaiend kan blijven is niet heel waarschijnlijk, maar wel een mogelijkheid.

iPhone dagelijks uitzetten: wel andere voordelen

Voor de veiligheid hoef je het dus niet te doen – maar het opnieuw starten van je iPhone heeft wel wat andere voordelen. Soms is het ‘sluiten’ van een app via de appkiezer niet genoeg om een probleem te verhelpen. In dat geval is het opnieuw opstarten van je iPhone vaak de oplossing. Bovendien wis je met het opnieuw opstarten wat tijdelijke bestanden die je iPhone trager kunnen maken.

Je start je iPhone opnieuw op door de zijknop en de volume omhoog-knop tegelijk ingedrukt te houden, en het bolletje met ‘Zet uit’ te verslepen. Op een iPhone met een thuisknop hoef je alleen de aan/uit-knop ingedrukt te houden om het bolletje in beeld te krijgen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar