Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone dagelijks 5 minuten uitzetten? Hierom heeft het geen zin

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone uitzetten


Lees verder na de advertentie

Volgens de premier van Australië moet je je iPhone dagelijks 5 minuten uitzetten. Een opmerkelijk advies, maar het heeft minder zin dan wordt beweerd. Zo zit dat.

iPhone dagelijks uitzetten

De National Security Agency (NSA) houdt er al een tijdje aan vast: de organisatie beweert dat het verstandig is om je iPhone dagelijks uit te schakelen. De Australische premier voegde er deze week aan toe dat je je iPhone zelfs telkens vijf minuten uit moet zetten. Maar waarom?

Het advies heeft te maken met spyware. Door je iPhone vijf minuten uit te schakelen, worden alle achtergrondprocessen even uitgeschakeld. Als er een kwaadaardig proces loopt waardoor je wordt gemonitord of data wordt verzameld, dan wordt dit dus ook gestopt.

Niet héél effectief

Toch is het dagelijks uitschakelen van je iPhone minder effectief dan men beweert. Complexere spyware, zoals het beruchte Pegasus, start simpelweg meteen weer op als je je telefoon opstart. En doordat deze software constant wordt bijgewerkt, kunnen zelfs iOS-updates dit niet goed tegengaan.


kooptip

Bovendien is een uitgeschakelde iPhone niet écht meer uitgeschakeld: hij staat nog steeds op een soort spaarstand. Dit is om de Zoek mijn-functionaliteit actief te houden, waardoor je iPhone zichtbaar blijft voor andere toestellen als je hem verliest. Dat spyware in die stand draaiend kan blijven is niet heel waarschijnlijk, maar wel een mogelijkheid.

iPhone dagelijks uitzetten: wel andere voordelen

Voor de veiligheid hoef je het dus niet te doen – maar het opnieuw starten van je iPhone heeft wel wat andere voordelen. Soms is het ‘sluiten’ van een app via de appkiezer niet genoeg om een probleem te verhelpen. In dat geval is het opnieuw opstarten van je iPhone vaak de oplossing. Bovendien wis je met het opnieuw opstarten wat tijdelijke bestanden die je iPhone trager kunnen maken.

Je start je iPhone opnieuw op door de zijknop en de volume omhoog-knop tegelijk ingedrukt te houden, en het bolletje met ‘Zet uit’ te verslepen. Op een iPhone met een thuisknop hoef je alleen de aan/uit-knop ingedrukt te houden om het bolletje in beeld te krijgen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac