Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Dit iPhone-accessoire maakt van je iPhone een BlackBerry

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone Clicks accessoire

De BlackBerry was ooit de hipste telefoon van het moment – tot de komst van de iPhone. Met de Clicks heb je het beste van twee werelden: een iPhone met het toetsenbord van een BlackBerry.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over hippe accessoires en gadgets voor je iPhone? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

BlackBerry

De release van de iPhone in 2007 betekende het begin van het einde voor de BlackBerry. In de jaren daarvoor waren de mobieltjes namelijk nog enorm geliefd, met name door hun intuïtieve toetsenborden. Daarmee kon je (in tegenstelling tot voorheen) snel en gemakkelijk e-mails en berichten typen, en het waren tevens een van de eerste telefoons waarmee je het internet kon verkennen.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Maar terwijl de iPhone en andere smartphones het digitale toetsenbord compleet omarmden, hield de BlackBerry vast aan het fysieke toetsenbord. Niet echt toekomstproof dus. En ja hoor, uiteindelijk werd dit de ondergang van de iconische telefoon. Want terwijl iedereen vroeger wel iemand kende met een BlackBerry, zijn de mobieltjes tegenwoordig compleet uit het straatbeeld verdwenen.

Clicks voor iPhone

iPhone Clicks

Retro producten zijn vandaag de dag echter helemaal hip, en het lijkt erop dat de BlackBerry ook een soort comeback maakt. Tenminste, als het aan Clicks Technology ligt. Dit nieuwe bedrijf heeft gisteravond – in samenwerking met twee YouTubers – hun eerste product aangekondigd: de ‘Clicks’. Eigenlijk is dit een hoesje voor je iPhone, maar aan de onderkant vind je een fysiek qwerty-toetsenbord met voelbare knoppen. Net als een BlackBerry!

De Clicks zijn in het begin alleen compatibel met de iPhone. Er komen twee versies: een met een Lightning-aansluiting (die om de iPhone 14 Pro past), en een met usb-c (voor de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max). Vooralsnog verschijnen ze alleen in het grijs en hommel-geel, maar in de toekomst worden er mogelijk nog andere kleuren toegevoegd.

Wikkel het hoesje gewoon om je iPhone en je kunt direct typen. Ook ’s nachts, want de toetsen zijn uitgerust met backlight. Houd er wel rekening mee dat de Clicks de batterij van je iPhone gebruiken. Je dient het hoesje zelf dus niet op te laden, maar je smartphone gaat wellicht wel iets sneller leeg. En waarschijnlijk past je iPhone zo niet meer in je broekzak!

Clicks: prijs en beschikbaarheid

De Clicks zijn vanaf nu te pre-orderen via de website van The Clicks Company, vanaf 1 februari worden ze verstuurd. Goedkoop zijn ze niet: de hoesjes hebben een prijskaartje van $ 139 per stuk. Dat is toch behoorlijk wat voor een hoesje.