Terug naar ‘iPhone belt binnenkort automatisch alarmnummer na ongeluk’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone belt binnenkort automatisch alarmnummer na ongeluk’

Door Laura Grootaarts2 november 2021 09:462 min. leestijd0

Apple werkt aan een nieuwe functie waarbij je iPhone of Apple Watch na een auto-ongeluk automatisch het alarmnummer belt. De toestellen merken daarbij zelf dat je betrokken bent geraakt bij een ongeluk en ondernemen dan actie. Dit meldt The Wall Street Journal.

iPhone belt alarmnummer na ongeluk

iPhone belt alarmnummer na ongeluk

De ‘crash-detectie-functie’ zou in 2022 moeten verschijnen, zo zou blijken uit documentatie van Apple. Hiervoor worden sensoren op de iPhone en Apple Watch gebruikt, zoals de gyroscoop. Deze zijn in staat om plotselingen pieken in zwaartekracht (G-kracht) bij een botsing te registeren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Uit de documenten blijkt dat Apple de functie in de voorbije jaren heeft getest door anonieme gegevens van iPhone- en Apple Watch-gebruikers te verzamelen. Er zijn hierbij al meer dan 10 miljoen vermoedelijke botsingen gedetecteerd. Hierbij hebben gebruikers in meer dan 50 duizend keer van de gevallen zelf de hulpdiensten gebeld.

Lijkt op Valdetectie en SOS-noodmelding

De functie doet een beetje denken aan valdetectie, dat werd geïntroduceerd bij de Apple Watch Series 4 in 2018. Als je een harde val maakt en dan niet meer beweegt, verschijnt op het scherm van de Apple Watch de vraag of de hulpdiensten gebeld moeten worden. Reageer je hier niet op en beweeg je niet meer, dan stuurt de Watch automatisch een bericht naar de hulpdiensten. Op je iPhone is het nu trouwens ook al mogelijk om supersnel 112 te bellen. Een manier om dat te doen, is door de zijknop en een van de volumeknoppen tegelijkertijd in te drukken en even ingedrukt te houden.

Het is nog niet bekend naar welke iPhones en Apple Watch-modellen de functie gaat komen. Mogelijk wordt de functie onderdeel van iOS 16 en watchOS 9, de besturingssystemen die volgend jaar september moeten verschijnen.

Bron: via MacRumors

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar