Terug naar ‘iPhone 9 mogelijk tóch niet vertraagd: dit is de releasedatum’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 9 mogelijk tóch niet vertraagd: dit is de releasedatum’

Door Koen van Ekeren3 februari 2020 15:232 min. leestijd0

Het is inmiddels niet meer de vraag óf, maar wanneer de nieuwe iPhone 9 (ook wel bekend als iPhone SE 2) verschijnt. Dit zou wel eens langer kunnen duren dan Apple had gepland. Volgens geruchten zorgt de uitbraak van het coronavirus voor een vertraging, maar die worden nu door iPhone-maker Foxconn ontkracht.

iPhone 9 releasedatum

iPhone SE 2 vertraagd?

De iPhone wordt grotendeels in elkaar gezet in China, door de fabrikant Foxconn. Volgens verschillende insiders zou de fabriek veel hinder ondervinden van het coronavirus, waardoor dit gevolgen heeft voor de productie van de iPhone 9. Dit is de vermoedelijke naam van de opvolger van de iPhone SE 2, die waarschijnlijk in maart wordt gepresenteerd.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Zelfs Apple-baas Tim Cook bevestigde vorige week dat de uitbraak invloed kan hebben op de activiteiten. En gisteren meldde de betrouwbare Apple-analist nog dat er veel minder iPhones verscheept worden door het coronavirus. Kortom: alles wijst erop dat de iPhone SE 2 release later komt dan verwacht.

Maar nu zou de belangrijke iPhone-maker de geruchten weerspreken. Volgens Gizchina heeft de leverancier Foxconn gezegd dat de uitbraak van het coronavirus geen gevolgen heeft voor de iPhone 9. Foxconn zou werken aan een ‘back-upplan’ dat ervoor zorgt dat de productie ononderbroken blijft.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste iPhone-nieuws? Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief:

iPhone 9 releasedatum

Mocht de productie inderdaad gewoon op schema zijn, dan zal dit zeer waarschijnlijk betekenen dat iPhone 9 release in maart plaatsvindt. Dit is volgens Ming-Chi Kuo en Mark Gurman – misschien wel de twee betrouwbaarste Apple-insiders die er zijn – de maand waarin Apple de nieuwe SE uit de doeken doet.

We verwachten dat de iPhone 9 (of iPhone SE 2 dus) gepresenteerd wordt tijdens een event in maart, tijdens de derde week op dinsdag (24 maart). Dit was ook zo bij de eerste SE uit 2016, die op dinsdag 21 maart werd onthuld. Rond deze tijd verwachten we dat je de SE kunt pre-orderen, waarna je hem een week later in huis hebt.

Kenmerken

Naar verwachting lijkt de iPhone 9 in alles op de oudere iPhone 8. Hij heeft een 4,7-inch display (daarmee is hij groter dan de oude SE) met aan de onderkant de vertrouwde thuisknop. Toch is er een belangrijk verschil, want in de binnenkant heeft het toestel naar verluidt de krachtige A13 Bionic-chip in zich. Deze chip zit ook in de nieuwste iPhone 11 en 11 Pro. Het toestel zal zo’n 480 euro kosten.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd

Bron: Gizchina

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar