Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iPhone 9 mogelijk tóch niet vertraagd: dit is de releasedatum’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 9 releasedatum


Lees verder na de advertentie

Het is inmiddels niet meer de vraag óf, maar wanneer de nieuwe iPhone 9 (ook wel bekend als iPhone SE 2) verschijnt. Dit zou wel eens langer kunnen duren dan Apple had gepland. Volgens geruchten zorgt de uitbraak van het coronavirus voor een vertraging, maar die worden nu door iPhone-maker Foxconn ontkracht.

iPhone SE 2 vertraagd?

De iPhone wordt grotendeels in elkaar gezet in China, door de fabrikant Foxconn. Volgens verschillende insiders zou de fabriek veel hinder ondervinden van het coronavirus, waardoor dit gevolgen heeft voor de productie van de iPhone 9. Dit is de vermoedelijke naam van de opvolger van de iPhone SE 2, die waarschijnlijk in maart wordt gepresenteerd.

Zelfs Apple-baas Tim Cook bevestigde vorige week dat de uitbraak invloed kan hebben op de activiteiten. En gisteren meldde de betrouwbare Apple-analist nog dat er veel minder iPhones verscheept worden door het coronavirus. Kortom: alles wijst erop dat de iPhone SE 2 release later komt dan verwacht.

Maar nu zou de belangrijke iPhone-maker de geruchten weerspreken. Volgens Gizchina heeft de leverancier Foxconn gezegd dat de uitbraak van het coronavirus geen gevolgen heeft voor de iPhone 9. Foxconn zou werken aan een ‘back-upplan’ dat ervoor zorgt dat de productie ononderbroken blijft.

Als eerste op de hoogte zijn van het laatste iPhone-nieuws? Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief:


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iPhone 9 releasedatum

Mocht de productie inderdaad gewoon op schema zijn, dan zal dit zeer waarschijnlijk betekenen dat iPhone 9 release in maart plaatsvindt. Dit is volgens Ming-Chi Kuo en Mark Gurman – misschien wel de twee betrouwbaarste Apple-insiders die er zijn – de maand waarin Apple de nieuwe SE uit de doeken doet.

We verwachten dat de iPhone 9 (of iPhone SE 2 dus) gepresenteerd wordt tijdens een event in maart, tijdens de derde week op dinsdag (24 maart). Dit was ook zo bij de eerste SE uit 2016, die op dinsdag 21 maart werd onthuld. Rond deze tijd verwachten we dat je de SE kunt pre-orderen, waarna je hem een week later in huis hebt.

Kenmerken

Naar verwachting lijkt de iPhone 9 in alles op de oudere iPhone 8. Hij heeft een 4,7-inch display (daarmee is hij groter dan de oude SE) met aan de onderkant de vertrouwde thuisknop. Toch is er een belangrijk verschil, want in de binnenkant heeft het toestel naar verluidt de krachtige A13 Bionic-chip in zich. Deze chip zit ook in de nieuwste iPhone 11 en 11 Pro. Het toestel zal zo’n 480 euro kosten.

Bron: Gizchina