Terug naar ‘iPhone 9 release nadert, lancering mogelijk al vandaag’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 9 release nadert, lancering mogelijk al vandaag’

Door Koen van Ekeren31 maart 2020 09:262 min. leestijd1

De kans lijkt groot dat de verkoop van de langverwachte iPhone 9 (ook iPhone SE 2 genoemd) niet lang meer op zich laat wachten. De eerste winkels hebben een hoesje van de iPhone 9 ontvangen, met daarbij specifieke instructies om ze pas vanaf 5 april te verhandelen. Mogelijk is de iPhone 9 release vandaag.

iPhone 9 release vandaag

iPhone 9 release vandaag?

De informatie is gelekt door een medewerker van de grote Amerikaanse keten Best Buy, die onder meer 9to5Mac en MacRumors mailde. De mail bevat bovenstaande foto, met een case van Urban Armor Gear die ontworpen is voor de ‘iPhone 4,7-inch 2020’. Dit hoesje mag volgens de instructies vanaf komende zondag in de verkoop gaan.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Het is niet ongebruikelijk dat fabrikanten hun hoesjes nog vóór de productlancering opsturen. Zo behoren ze tot de eerste hoesjesmakers die een case beschikbaar hebben. De grote fabrikanten hebben vaak informatie over aankomende toestellen – dus mogelijk weten zij inderdaad meer over de releasedatum.

Zondag 5 april is een opvallende datum, want nieuwe Apple-producten worden doorgaans nooit in het weekend aangekondigd. Meestal gebeurt dat op een maandag, dinsdag of woensdag. Mogelijk kondigt Apple de iPhone SE 2 vandaag of morgen aan, waarna de opvolger van de SE volgende week verkrijgbaar is.

De datum van vandaag ligt dan nog het meest voor de hand. Eerder gingen er geruchten dat Apple op dinsdag 31 maart (vandaag dus) een Apple-event organiseert waarin de iPhone SE 2 wordt gepresenteerd. Dit event vindt vanwege de coronaperikelen niet plaats, maar het kan goed zijn dat Apple de budgetvriendelijke iPhone vandaag aankondigt door middel van een persbericht.

Geruchten

Dankzij concrete geruchten weten we al veel. De opvolger van de SE is wat betreft ontwerp een kopie van de iPhone 8. Het scherm meet eveneens 4,7 inch en je ontgrendelt het toestel met Touch ID (vingerafdrukscanner) in plaats van Face ID (gezichtsherkenning). Aan de binnenkant heeft de iPhone naar verluidt de superkrachtige A13 Bionic-chip in zich. Die zit ook in het vlaggenschip van Apple: de iPhone 11 Pro.

Volgens geruchten krijgt de iPhone 9 dezelfde prijs als de iPhone SE kreeg na de lancering in 2016. Dit betekent dat het toestel in Nederland slechts € 479 zou kosten. Mogelijk weten we vanavond meer …

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws over de iPhone 9? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd

Bron: MacRumors, 9to5Mac

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jan
Lezer
Jan

1 april