Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPhone 9 release nadert, lancering mogelijk al vandaag’

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
iPhone 9 prijs


Lees verder na de advertentie

De kans lijkt groot dat de verkoop van de langverwachte iPhone 9 (ook iPhone SE 2 genoemd) niet lang meer op zich laat wachten. De eerste winkels hebben een hoesje van de iPhone 9 ontvangen, met daarbij specifieke instructies om ze pas vanaf 5 april te verhandelen. Mogelijk is de iPhone 9 release vandaag.

iPhone 9 release vandaag

iPhone 9 release vandaag?

De informatie is gelekt door een medewerker van de grote Amerikaanse keten Best Buy, die onder meer 9to5Mac en MacRumors mailde. De mail bevat bovenstaande foto, met een case van Urban Armor Gear die ontworpen is voor de ‘iPhone 4,7-inch 2020’. Dit hoesje mag volgens de instructies vanaf komende zondag in de verkoop gaan.

Het is niet ongebruikelijk dat fabrikanten hun hoesjes nog vóór de productlancering opsturen. Zo behoren ze tot de eerste hoesjesmakers die een case beschikbaar hebben. De grote fabrikanten hebben vaak informatie over aankomende toestellen – dus mogelijk weten zij inderdaad meer over de releasedatum.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Zondag 5 april is een opvallende datum, want nieuwe Apple-producten worden doorgaans nooit in het weekend aangekondigd. Meestal gebeurt dat op een maandag, dinsdag of woensdag. Mogelijk kondigt Apple de iPhone SE 2 vandaag of morgen aan, waarna de opvolger van de SE volgende week verkrijgbaar is.

De datum van vandaag ligt dan nog het meest voor de hand. Eerder gingen er geruchten dat Apple op dinsdag 31 maart (vandaag dus) een Apple-event organiseert waarin de iPhone SE 2 wordt gepresenteerd. Dit event vindt vanwege de coronaperikelen niet plaats, maar het kan goed zijn dat Apple de budgetvriendelijke iPhone vandaag aankondigt door middel van een persbericht.

Geruchten

Dankzij concrete geruchten weten we al veel. De opvolger van de SE is wat betreft ontwerp een kopie van de iPhone 8. Het scherm meet eveneens 4,7 inch en je ontgrendelt het toestel met Touch ID (vingerafdrukscanner) in plaats van Face ID (gezichtsherkenning). Aan de binnenkant heeft de iPhone naar verluidt de superkrachtige A13 Bionic-chip in zich. Die zit ook in het vlaggenschip van Apple: de iPhone 11 Pro.

Volgens geruchten krijgt de iPhone 9 dezelfde prijs als de iPhone SE kreeg na de lancering in 2016. Dit betekent dat het toestel in Nederland slechts € 479 zou kosten. Mogelijk weten we vanavond meer …

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws over de iPhone 9? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Bron: MacRumors, 9to5Mac