Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zo heet de iPhone 2021 (en het is geen iPhone 13)

Auteur: Laura Grootaarts
4 reacties
iPhone 12 Pro Max grafiet


Lees verder na de advertentie

Nog maar een paar maanden en dan ligt de nieuwe iPhone in de winkels. Maar hoe gaat het nieuwe toestel heten? Na de huidige iPhone 12 zou je als opvolger wellicht de iPhone 13 verwachten, maar die naam ligt niet per se voor de hand … Wat wordt de iPhone 2021-naam?

Naar de nieuwe iPhone wordt in geruchten doorgaans verwezen met iPhone 13 – een naam die ook wij vaak gebruiken, puur voor de herkenbaarheid. Het is echter nog maar de vraag of dat de daadwerkelijke naam wordt. De Economic Daily News meent nu zeker te weten dat Apple inderdaad kiest voor de naam iPhone 13 (en iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max). Maar hun voorspellingen zijn in ruim zestig procent van de gevallen onjuist. Er is reden om te twijfelen aan iPhone 13, maar wat is het alternatief?

iPhone 2021 naam: hoe heet de nieuwe iPhone?

iPhone 13 is minder logisch dan het klinkt. Ten eerste: 13 is in grote delen van de wereld een ongeluksgetal. Apple heeft eerder de iPhone 9 overgeslagen vanwege bijgeloof, omdat 9 in Japan een ongeluksgetal is. In de line-up prijken 8 en X, maar geen 9. Misschien wordt 13 dus ook gemeden uit bijgeloof, en springen we direct over naar iPhone 14.

De naam iPhone 13 past bovendien niet in Apple’s traditionele naamgevingspatroon. Apple werkt doorgaans met zogenaamde S-updates. Het ene jaar krijgt de iPhone een grote update en een heel nieuw cijfer. Het andere jaar verschijnt er dan een iPhone met min of meer hetzelfde design, maar met kleine interne verbeteringen. Dan plakte Apple een S achter de naam. Zo had je het ene jaar de iPhone 6, en het jaar daarop de iPhone 6s.


kooptip

De laatste jaren heeft Apple een beetje een rommeltje gemaakt van dit schema. Zo verscheen na de iPhone 7 niet de 7s, maar de iPhone 8. Daarna kwam dan weer wel de iPhone X en iPhone XS, maar na de iPhone 11 kwam vorig jaar direct de iPhone 12. De update dit jaar lijkt bescheiden te zijn, en mogelijk pakt Apple het traditionele schema weer op. Dus iPhone 12s is wat ons betreft nog steeds een logische naam  – en  wat ons betreft ook de meest logische naam.

Ten slotte gaan er ook geruchten over een compleet nieuwe naamgeving. Namelijk gewoon ‘iPhone’ met daarachter het jaar van verschijnen. Apple doet dit bijvoorbeeld ook al bij de Macs. In dat geval heet de iPhone 2021 dus … iPhone 2021.

iPhone 13 release

De iPhone 13 iPhone 14 iPhone 2021 iPhone 12s verschijnt als het goed is in september.  Het is de opvolger van de iPhone 12, die momenteel nog steeds te koop is bij winkels als AmacBelsimpel en Coolblue. Naar verwachting krijgt de nieuwe iPhone een kleinere notch en zijn er verbeteringen voor het scherm, de camera en de batterij. Lees er alles over in ons dossier:

Bron: via MacRumors