Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iPhone 16 Pro Max krijgt tweede 48-megapixel camera’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 16 Pro Max camerasensor

De iPhone 16 Pro Max krijgt dit jaar een langverwachte camera-upgrade: een tweede 48-megapixel camera. Maar wat heb je er precies aan?

Lees verder na de advertentie

iPhone 16 Pro Max camera

De iPhone 16 laat niet lang meer op zich wachten. Over vier maanden verwachten we een Apple-event waarin het toestel onthuld wordt, en inmiddels zijn bijna alle grote verbeteringen wel uitgelekt. Toch is er nu weer een vers gerucht van Weibo bij gekomen over de camera van het nieuwe toestel, die hem weer nét wat interessanter maakt.

Wil je het laatste iPhone 16-nieuws in de gaten houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Het gaat specifiek om het camerasysteem van de 6,9-inch iPhone 16 Pro Max – het grootste en duurste model in de line-up. Deze zou voor het eerst een 48-megapixel ultragroothoekcamera krijgen, naast de bestaande hoofdcamera met dezelfde resolutie. Voorheen moest de ultragroothoekcamera het nog altijd doen met 12 megapixels.

Twee voordelen

De ultragroothoekcamera met de grotere 48-megapixel beeldchip brengt twee grote voordelen met zich mee. Ten eerste kun je betere prestaties met weinig licht verwachten: de pixels worden dan gecombineerd en vangen gezamenlijk meer licht dan de oude kleinere pixels. Ten tweede krijg je bij veel licht véél scherpere foto’s, zowel bij normale ultragroothoekfoto’s, als bij de macrofoto’s die je met dezelfde lens maakt.

Overigens is er nog een kans dat de scherpere ultragroothoeklens ook naar de 6,3-inch iPhone 16 Pro komt. Eerdere geruchten die op Weibo verschenen wezen hierop – waarschijnlijk horen we in de komende maanden meer.

iPhone 16 Pro Max release

De iPhone 16 Pro Max wordt in september aangekondigd, samen met alle andere iPhone 16-modellen. Tot die tijd krijgen we eerst nog de WWDC24, Apple’s jaarlijkse event waarin alle nieuwe updates worden aangekondigd, zoals iOS 18 en macOS 15.