Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Dit iPhone 16-model krijgt de langste accuduur van een iPhone óóit

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone 16 Pro Max accuduur

Later dit jaar verschijnt de nieuwe iPhone 16 line-up, en naar verluidt krijgt een van de vier modellen de langste accuduur van een iPhone óóit.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de iPhone 16? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone 16 Pro Max accuduur

De iPhone 16 batterij staat de afgelopen dagen in het middelpunt van de belangstelling. Zo suggereerde Apple-leaker Majin Bu vorige week nog dat de iPhone 16 en iPhone 16 Pro Max beide een verbeterde batterijcapaciteit krijgen vergeleken met hun voorgangers. De accu van laatstgenoemde krijgt volgens hem zelfs een compleet ander design: het L-vormige ontwerp gaat weg, en de iPhone 16 Pro Max krijgt gewoon een langwerpige, rechthoekige batterij. Net als de reguliere iPhone 16 en iPhone 16 Plus hebben.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Maar er is meer iPhone 16 Pro Max nieuws, want volgens een nieuw gerucht van Apple-leaker yeux1122 krijgt dit model de langste accuduur voor een iPhone óóit. Meer details geeft hij helaas niet. Maar de iPhone 15 Pro Max gaat momenteel zo’n 29 uur mee per oplaadbeurt, dus de kans is dan ook groot dat de iPhone met de 16 Pro Max voor het eerst de 30 uur aantikt.

iPhone 16 Pro?

Yeux1122 benadrukte in een ander bericht ook al wat iPhone 16-geruchten die we eerder hebben gezien. Zo schrijft hij dat het schermformaat van de iPhone 16 Pro wordt vergroot van 6,1 naar 6,3 inch. Dit zou amper zichtbaar zijn, maar de schermranden worden nog steeds groter dan die van de concurrent: de Samsung Galaxy S24.

Die grotere behuizing zorgt overigens ook voor een verbeterde optische zoom, aldus yeux1122. Waarschijnlijk doelt hij hiermee op de zoomlens met 5x optische zoom, die we ook al van de iPhone 15 Pro Max kennen. Interne veranderingen zouden dit ook faciliteren.

iPhone 16 batterij

De iPhone 16 Pro Max accuduur wordt dus behoorlijk indrukwekkend, maar over de andere batterijen weten we ook al het een en ander. Zo claimde Majin Bu vorige week dat de reguliere iPhone 16 er zo’n 6% op vooruit gaat, terwijl de iPhone 16 Plus vergeleken met zijn voorganger juist 9% minder vermogen krijgt. Over de batterij van de iPhone 16 Pro bleef hij echter stil: dit was het enige iPhone-model dat niet in zijn bericht werd genoemd.