Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone 16-dummy’s tonen ‘nieuw’ design (dat je al jaren kent)

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone 16 dummy's

Gelekte dummy’s van de iPhone 16 (Pro) verklappen het design van Apple’s aankomende smartphone. En dit komt nogal bekend voor…

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de iPhone 16? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone 16 dummy’s

iPhone-dummy’s doen zich vaak al maanden voordat een nieuwe smartphone verschijnt de ronde. Ze zijn namelijk speciaal voor fabrikanten van telefoon-accessoires, zoals hoesjesmakers. Zij kunnen dan op tijd aan de slag met het ontwikkelen en produceren van hun producten, zodat ze zijn voorbereid op de release van de nieuwste iPhone. Maar gezien ze langs veel partijen gaan, komen de dummy’s vaak op het internet terecht. Zoals nu!

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Apple-leaker Sonny Dickson plaatste vannacht plots foto’s van wat iPhone 16-dummy’s. Die verklappen al het een en ander over het design van de volledige line-up, van de iPhone 16 (Plus) tot de iPhone 16 Pro (Max). En terwijl de Pro-modellen op het eerste gezicht amper veranderen, vallen de reguliere iPhones nogal op: ze lijken behoorlijk op de iPhone 11 uit 2019.

Design

iPhone 16 dummy's

Wat vooral opvalt, is dat de camera’s op de achterkant van de iPhone 16 en iPhone 16 Plus verticaal zijn opgesteld. Dat was jaren geleden ook al – denk maar terug aan de iPhone 11. Naar verluidt is dit nodig voor het maken van ruimtelijke video’s, dat kan nu alleen maar met een iPhone 15 Pro (Max).

Verder vallen er twee knoppen op. Zo hebben de reguliere modellen nu ook een Actieknop: een knopje aan de linkerkant van het toestel waar je zelf een functie aan kunt koppelen. Bij de iPhone 15 hebben alleen de Pro-modellen er een, maar met de iPhone 16 vind je hem dus op de volledige line-up. En over de line-up gesproken: alle iPhone 16-modellen krijgen aan de rechterkant een Capture-knop met een mechanisch design, waarmee je snel de camera opent.

Ook zien we dat de Pro-iPhones een stukje groter zijn dan hun voorgangers. Verwachting is dat de iPhone 16 Pro een display van 6,3 inch krijgt, die van de iPhone 16 Pro Max wordt 6,9 inch. De iPhone 16 blijft 6,1 inch en de iPhone 16 Plus blijft 6,7 inch, net als de iPhone 15 (Pro) en de iPhone 15 Plus/Pro Max. Dit jaar verschillen alle nieuwe iPhones dus van formaat.

iPhone 16 release

De iPhone 16 is dus Apple’s nieuwste smartphone van het jaar. Deze wordt in september aangekondigd, tijdens de jaarlijkse WWDC. Waarschijnlijk kun je hem diezelfde week nog pre-orderen, een week later ligt hij dan in de winkels.

Wil je alles weten over de iPhone 16? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!