Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple pakt eindelijk groot cameraprobleem aan met iPhone 16

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 15 camera

Apple gaat een groot cameraprobleem van de iPhone aanpakken met de iPhone 16 – en dat werd tijd. Dit gaat er veranderen.

Lees verder na de advertentie

iPhone 16 cameraprobleem

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je bent bij een concert of loopt over een mooi verlichte straat, en je wilt het moment even vastleggen. Je pakt je iPhone, maakt de foto, en … het ziet er niet uit. Kleine lichtpuntjes – die er in het echt helemaal niet waren – verstoren het beeld.

Volg het laatste nieuws rondom de iPhone 16 via onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Dit komt door interne reflecties in de lens van je iPhone: met name het licht van felle lampen stuitert tussen de lenselementen en geeft daardoor dit soort artefacten. Nogal irritant, en al jarenlang een groot probleem op de iPhone – al helemaal als je gaat filmen, en al die lichtpuntjes door je video dwarrelen als een stel ufo’s.

iPhone 16 lost het op

Gelukkig gaat Apple dit mankement nu éíndelijk aanpakken. Volgens Apple-leaker Yeux1122 werkt het bedrijf namelijk aan een totaal nieuwe lenscoating voor de iPhone 16 die de reflecties moet aanpakken.

De coating wordt aangebracht aan de hand van atomic layer deposition, wat wil zeggen dat het op atomisch niveau wordt aangebracht en daardoor perfect vlak is. Hierdoor worden zowel lens flares als interne reflecties flink verminderd.

iPhone 16 camera

De nieuwe lenscoating wordt niet de enige verbetering van de camera op de iPhone 16. Zo verwachten we voor het eerst een 5x-telelens op de kleinere Pro, komt er een nieuwe 48-megapixel ultragroothoekcamera, en zal de normale iPhone 16 voor het eerst Ruimtelijke video ondersteunen.

De iPhone 16 wordt waarschijnlijk in september 2024 aangekondigd. In juni krijgen we al een voorproefje van de software die op de nieuwe iPhone gaat draaien: iOS 18. Dit gebeurt tijdens de WWDC24. In de update zouden zowel nieuwe AI-functies als een vernieuwd design worden geïntroduceerd: genoeg om naar uit te kijken dus!