Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

iPhone 16 krijgt mogelijk ook een nieuwe knop: dit weten we al

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone 16 capture knop

De iPhone 15 is nog maar net uit, maar er gaan nu al geruchten over Apple’s volgende smartphone. Het laatste nieuws? De iPhone 16 krijgt mogelijk een zogenaamde ‘Capture-knop’. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

iPhone 16: Capture-knop

Een iPhone met een nieuwe knop – dat komt ons wel erg bekend voor. Want de volledige iPhone 15 line-up die vorige week is verschenen, is voor het eerst uitgerust met een actieknop. Deze vervangt de mute-schakelaar aan de zijkant van het toestel. Wat er gebeurt wanneer je ‘m indrukt, heb je zelf in de hand. Als gebruiker moet je er namelijk zelf een actie aan koppelen.

Volgend jaar is het weer zover, want volgens een bron van de Amerikaanse tech-website MacRumors krijgt de iPhone 16 een zogenaamde ‘Capture-knop’. Deze komt aan de rechterzijkant van het toestel, ver onder de vergrendelknop. Wat het nieuwe knopje precies doet? Dat blijft nog een mysterie.

Solid state-knop

kooptip

Mogelijk gaat het niet om een mechanische knop, maar een solid state-knop. Dit betekent dat de Capture-knop niet beweegt wanneer je erop drukt – hoewel het wel zo voelt. In plaats daarvan detecteert de iPhone het wanneer je de knop aanraakt en hier druk op plaatst. Vervolgens wordt er een subtiele trilling gesimuleerd, zodat het lijkt alsof je de knop wél fysiek hebt ingedrukt. De Capture-knop werkt dus net als de thuisknop van een iPhone SE.

Ook de andere knoppen van de iPhone stappen mogelijk over op solid-state. Maar neem het huidige gerucht met een korreltje zout, want volgens de bron zit de Capture-knop nog in de eerste testfase. Daardoor is de kans aanwezig dat hij deze ronde niet overleeft, en dat de knop nooit het daglicht zal zien. Of dat hij wordt uitgesteld naar de iPhone 17 of later.

iPhone 16

Overigens is dit niet het enige iPhone 16-nieuws dat vandaag is opgedoken. Een bekend Weibo-account beweert namelijk dat de standaardmodellen een A17-chip krijgen, een ‘reguliere’ versie van de A17 Pro-chip in de iPhone 15 Pro (Max). En om kosten te besparen, zou die op een andere manier worden geproduceerd.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de iPhone 16? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors