Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

’Zo werkt de nieuwe cameraknop op de iPhone 16’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 16 design gerucht

In september van dit jaar verwachten we de iPhone 16 en nu al komen de geruchten over het toestel op gang. Het laatste nieuws gaat over een nieuwe cameraknop, waarmee de iPhone iets meer op een spiegelreflexcamera gaat lijken.

Lees verder na de advertentie

Dat de cameraknop er gaat komen, lijkt zo goed als zeker. Want het gerucht dat nu de ronde doet, is zeker niet het eerste.Al sinds vorig jaar wordt er druk gespeculeerd over de cameraknop. Bloomberg merkte op dat de nieuwe knop er speciaal voor het maken van video’s is. Volgens The Information is de knop drukgevoelig en werkt hij met veeggebaren. Zo kun je ermee ‘in- en uitzoomen door er van links naar rechts op te vegen.’

iPhone 16 cameraknop wordt veelzijdiger dan gedacht

Nu zegt een Weibo-gebruiker met de naam Instant Digital dat de hoofdfunctie van de opnameknop is om afbeeldingen of video’s vast te leggen. Echter: door licht op de knop te drukken, kan de gebruiker ook de scherpstelling aanpassen. Deze functie komt overeen met wat de meeste DSLR’s en spiegelloze camera’s hebben, waarbij de ontspanknop twee fasen heeft: een lichte druk vergrendelt de scherpstelling of belichting, en bij volledig indrukken wordt er een foto gemaakt. Dit nieuwe gerucht is naar buiten gekomen via MacRumors.

Zoals eerder aangegeven, heeft Apple plannen om de knop onderaan de rechterkant van de iPhone te plaatsen. Dit is een logische positie voor een cameraknop wanneer de iPhone horizontaal wordt vastgehouden. Volgens berichten zullen alle vier modellen van de iPhone 16 deze knop krijgen. Het definitieve ontwerp van de iPhone 16 is nog niet definitief vastgesteld, dus we houden nog een slag om de arm.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

iPhone 16 in september

Naar verwachting verschijnt de iPhone 16-serie in september. Met verbeterde chips, grotere formaten voor de Pro-toestellen, cameraverbeteringen en ten slotte dus die nieuwe cameraknop. Wil je op de hoogte bijven van het nieuws rondom de nieuwe iPhone? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!