Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone 15: van deze nieuwe functie wordt iedereen blij

Auteur: Ward Edema
3 reacties


Lees verder na de advertentie

De iPhone 15 is eindelijk een feit, en van één van de vele nieuwe functies wordt iedereen blij: hier gaat het om.

Eindelijk: de iPhone 15 met usb-c

We zaten er al bijna een jaar naar uit te kijken, maar Apple heeft nu éíndelijk de iPhone 15 (Plus) en iPhone 15 Pro (Max) aangekondigd. Ze zitten boordevol nieuwe functies, maar van één daarvan wordt echt iedereen blij.

Alle modellen van de iPhone 15 hebben namelijk een nieuwe aansluiting gekregen: usb-c. En dat is een gigantische verbetering. Je kunt nu dezelfde oplaadkabel voor je Mac, iPad én iPhone gebruiken. En je kunt zelfs je AirPods Pro 2 opladen door hem met een kabeltje te verbinden met je iPhone!

Meer voordelen van usb-c


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Dat is niet het enige voordeel van usb-c. Het plugje zorgt er ook voor dat je allerlei andere accessoires kan aansluiten, bijvoorbeeld een dock, of een beeldscherm, of een ssd, of … de lijst is eindeloos. En op de iPhone 15 Pro is de snelheid van de usb-c poort een stuk hoger – tot 10 gigabit per seconde – waardoor nog meer accessoires aangesloten kunnen worden. Ook maakt dit het mogelijk om bestanden sneller naar je Mac te verplaatsen en andersom.

Overigens krijg je bij je iPhone 15 een nieuw stoffen kabeltje. Deze is een stuk steviger dan de oude rubberen variant, en breekt dus niet zo snel bij het plugje.

iPhone 15 release

Wil je ook een iPhone 15 met usb-c? Vanaf vrijdag 15 september 14:00 is hij te bestellen bij Apple en webshops als Bol.com en Coolblue. De week erop, op vrijdag 22 september, liggen de nieuwe modellen in de winkel.


Meer over de iPhone 15

Wil je meer lezen over de iPhone 15? Dan ben je bij iCreate aan het juiste adres. Hieronder vind je een verzameling van artikelen over de iPhone 15.

En wil je het laatste nieuws in de gaten houden richting de release van de iPhone 15? Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!