Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple overweegt lagere prijs iPhone 15 wegens tegenvallende verkopen’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 15 prijsdaling


Lees verder na de advertentie

De reguliere iPhone 14 (Plus) verkoopt volgens geruchten dusdanig slecht, dat Apple een prijsdaling overweegt – maar dan wel pas voor de iPhone 15. Dit moet je weten.

Tegenvallende verkopen iPhone 14 (Plus)

Volgens Apple-leaker yeux1122, die het wel vaker bij het rechte eind heeft gehad, vallen de verkopen van de iPhone 14 flink tegen – met name ten opzichte van de juist zo populaire iPhone 14 Pro. Het zou met het Plus-model zelfs dusdanig triest gesteld zijn, dat de verkopen lager uitvallen dan zelfs de slechtste voorspellingen waar Apple zelf rekening mee hield.

Dit is wat ons betreft niet heel verrassend: met zijn startprijs van € 1169 is de iPhone 14 Plus érg prijzig voor een ‘normale’ uitvoering van de iPhone. Voor € 160 meer heb je een iPhone 14 Pro, met een waslijst aan functies die op de Plus ontbreken. Denk aan het Dynamic Island, de 48-megapixel camera, het always-on display, een verversingssnelheid van 120 Hz en nog véél meer. Dit maakt de Plus relatief gezien een bijzonder slechte deal.

Prijsdaling iPhone 15


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Om de verhoudingen tussen de modellen iets te verbeteren, en de verkopen van de reguliere iPhone weer op te krikken, wil Apple het volgens jaar anders aanpakken. Volgens yeux1122 overweegt Apple een lagere instapprijs voor zowel de iPhone 15 als de iPhone 15 Plus, wat zou betekenen dat ze rond de 100 euro goedkoper zullen zijn dan hun voorgangers. Dat zou op de volgende prijzen uitkomen:

  • iPhone 14: € 1019
  • iPhone 14 Plus: € 1169
  • iPhone 15: € 919
  • iPhone 15 Plus: € 1069

Hiermee zouden de prijzen meer in de buurt komen van de iPhone 13, al was de onderste grens toen nog lager wegens het kleinere mini-model van € 809. Die tijden zijn helaas voorbij.

iPhone 15 Pro Max juist duurder

iPhone 15 Pro Max

Naar verwachting houdt de iPhone 15 Pro dezelfde prijs als zijn voorganger, maar het Pro Max-model wordt juist flink duurder. Deze krijgt waarschijnlijk een nieuwe naam – iPhone 15 Ultra – en extra functies die hem onderscheiden van de Pro. Dit zou een instapprijs van bijna € 1600 kunnen betekenen. Je leest er meer over in ons artikel: iPhone 15 Ultra wordt peperduur: dit is de verwachte prijs.

Wil je meer nieuws over Apple direct in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac