Terug naar ‘Apple overweegt lagere prijs iPhone 15 wegens tegenvallende verkopen’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple overweegt lagere prijs iPhone 15 wegens tegenvallende verkopen’

Door Ward Edema30 december 2022 16:192 min. leestijd0

De reguliere iPhone 14 (Plus) verkoopt volgens geruchten dusdanig slecht, dat Apple een prijsdaling overweegt – maar dan wel pas voor de iPhone 15. Dit moet je weten.

iPhone 15 prijsdaling

Tegenvallende verkopen iPhone 14 (Plus)

Volgens Apple-leaker yeux1122, die het wel vaker bij het rechte eind heeft gehad, vallen de verkopen van de iPhone 14 flink tegen – met name ten opzichte van de juist zo populaire iPhone 14 Pro. Het zou met het Plus-model zelfs dusdanig triest gesteld zijn, dat de verkopen lager uitvallen dan zelfs de slechtste voorspellingen waar Apple zelf rekening mee hield.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dit is wat ons betreft niet heel verrassend: met zijn startprijs van € 1169 is de iPhone 14 Plus érg prijzig voor een ‘normale’ uitvoering van de iPhone. Voor € 160 meer heb je een iPhone 14 Pro, met een waslijst aan functies die op de Plus ontbreken. Denk aan het Dynamic Island, de 48-megapixel camera, het always-on display, een verversingssnelheid van 120 Hz en nog véél meer. Dit maakt de Plus relatief gezien een bijzonder slechte deal.

Prijsdaling iPhone 15

Om de verhoudingen tussen de modellen iets te verbeteren, en de verkopen van de reguliere iPhone weer op te krikken, wil Apple het volgens jaar anders aanpakken. Volgens yeux1122 overweegt Apple een lagere instapprijs voor zowel de iPhone 15 als de iPhone 15 Plus, wat zou betekenen dat ze rond de 100 euro goedkoper zullen zijn dan hun voorgangers. Dat zou op de volgende prijzen uitkomen:

  • iPhone 14: € 1019
  • iPhone 14 Plus: € 1169
  • iPhone 15: € 919
  • iPhone 15 Plus: € 1069

Hiermee zouden de prijzen meer in de buurt komen van de iPhone 13, al was de onderste grens toen nog lager wegens het kleinere mini-model van € 809. Die tijden zijn helaas voorbij.

iPhone 15 Pro Max juist duurder

iPhone 15 Pro Max

Naar verwachting houdt de iPhone 15 Pro dezelfde prijs als zijn voorganger, maar het Pro Max-model wordt juist flink duurder. Deze krijgt waarschijnlijk een nieuwe naam – iPhone 15 Ultra – en extra functies die hem onderscheiden van de Pro. Dit zou een instapprijs van bijna € 1600 kunnen betekenen. Je leest er meer over in ons artikel: iPhone 15 Ultra wordt peperduur: dit is de verwachte prijs.

Wil je meer nieuws over Apple direct in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar