Terug naar iPhone 15: zeg dag tegen krassen dankzij dit trucje
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 15: zeg dag tegen krassen dankzij dit trucje

Door Annemiek Lourensen23 juni 2023 09:512 min. leestijd0

Een hoesje om je smartphone? Met de iPhone 15 is dit niet meer nodig, want dit toestel wordt bestendig tegen krassen en andere schade. Mits Apple snel genoeg is.

iPhone 15 krassen

Hoesje

Een deukje in de hoek, een krasje op de behuizing: zonder bescherming zijn ze onvermijdelijk, en heeft je iPhone heel wat te lijden. Toch maar een hoesje nemen dus – al maakt dit je toestel niet mooier. Zo wordt je iPhone een stuk dikker, en kun jij ook niet meer pronken met de kleur die je hebt gekozen. Apple zelf is er ook niet blij mee: dat mooie design waar hun design-team zo hard aan heeft gewerkt, verdwijnt als sneeuw voor de zon.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Geen krassen iPhone 15?

Geen wonder dus dat Apple aan een kras- en schadebestendige iPhone werkt, aldus Patently Apple. Volgens deze website heeft het bedrijf namelijk een patent aangevraagd voor ‘Spatial composites’. Kort gezegd is dit een techniek waarbij meer dan één materiaal voor de behuizing wordt gebruikt. Metaal of keramiek zou hierbij de voorkeur hebben.

De extra materialen worden in het plastic van de behuizing verwerkt. Daardoor raken alle eigenschappen in balans, waaronder kras- en valbestendigheid. Bovendien kan Apple de materialen op verschillende manieren combineren. Dat biedt allerlei mogelijkheden, want hierdoor is de techniek ook compatibel met de iPad, Mac, Apple Watch en meer.

iPhone 15?

Apple heeft meer dan 70.000 patenten gewonnen, en hoewel de meeste daarvan nooit worden verwezenlijkt, zijn wij voorzichtig optimistisch over een schadebestendige iPhone. Apple heeft er zelf namelijk veel baat bij. Zo hoeven gebruikers geen hoesjes meer te kopen, en ziet iedereen meteen dat ze een iPhone hebben. Goede reclame, helemaal met dat appeltje op de achterkant.

De iPhone 15 – die later dit jaar verschijjnt – zou daarom wel eens Apple’s eerste krasbestendige toestel kunnen zijn. Al lopen we misschien te hard van stapel, want er zijn nog geen betrouwbare geruchten over verschenen. Moeten we dan toch wachten tot de iPhone 16?

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over de iPhone 15? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar