Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids ūüéß
Cover van

Deze verborgen iPhone 15-functie willen we al jaren

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPhone 15 geheime functie


Lees verder na de advertentie

De iPhone 15 (Plus) en iPhone 15 Pro (Max) zitten vol vernieuwingen. Zo is de volledige line-up uitgerust met usb-c, en deze aansluiting brengt een geheime nieuwe functie naar de iPhone 15.

Usb-c

Met de iPhone 15 line-up heeft Apple eindelijk afscheid genomen van Lightning, de aansluiting die de iPhone al jaren heeft. In plaats daarvan zijn de nieuwe toestellen uitgerust met usb-c. Dit type aansluiting vind je wereldwijd bij de meeste kleine apparaten en is compatibel met de meeste accessoires, van dongels tot oplaadkabels.

Het grootste voordeel is dat je voortaan nog maar √©√©n kabel nodig hebt om je iPhone, iPad, MacBook en andere kleine apparaten op te laden. Bovendien zorgt usb-c bij de Pro (Max) voor hogere overdrachtssnelheden, met dank aan usb 3. Voor de gewone iPhone 15 (Plus) geldt dit niet ‚Ästdie moet het nog met usb 2 doen. Maar er is nog een groot voordeel waar alle modellen iets aan hebben.

iPhone 15 geheime functie


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Door usb-c kunnen alle iPhone 15-modellen andere iPhones opladen, zo ontdekte YouTuber Marques Brownlee. Het werkt door een iPhone 15 met een kabel aan een andere iPhone te koppelen. Sluit je twee iPhone 15-modellen aan elkaar, dan wordt de iPhone met het laagste batterijpercentage opgeladen. Ook kun je een iPhone 15 koppelen aan een iPhone met Lightning. In dat geval wordt altijd het oudere model opgeladen, zelfs als de iPhone 15 een lager batterijpercentage heeft.

Ook andere apparaten kun je op deze manier opladen. De Apple Watch bijvoorbeeld, of de AirPods Pro 2 met een usb-c-oplaadcase. Zelfs Android-toestellen met ondersteuning voor usb-c pd zijn compatibel. Die kunnen zelfs de iPhone 15 opladen, mits het batterijpercentage lager is. Heeft een Android-telefoon geen usb-c pd, dan werkt het enigszins sporadisch. Vooralsnog is het niet te voorspellen welke smartphone dan gaat opladen en welke wordt opgeladen.

Er zit wel een kleine kanttekening aan de oplaadfunctie: het opladen gaat niet sneller dan 4,5 Watt. Voor kleine apparaten als de Apple Watch en AirPods is dat prima. Het duurt langer bij grotere apparaten als de iPhone. Maar heb je in een noodgeval écht wat meer stroom nodig, dan biedt usb-c soelaas.

Alles over de iPhone

De iPhone 15 (Plus) en iPhone 15 Pro (Max) zijn de nieuwste smartphones in Apple’s assortiment. Vooral de standaardmodellen zijn vernieuwd: ze hebben een actieknop, een Dynamic Island en een nieuw design. Maar ook de luxere iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max mogen er wezen. Deze modellen hebben een titanium behuizing, en de grote versie heeft zelfs een nieuwe zoomlens.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de iPhone 15? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!