Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iPhone 14 wéér in prijs verlaagd: hier is hij het goedkoopst

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
iPhone 14 en 14 Plus


Lees verder na de advertentie

De nieuwe iPhone 14 is opnieuw in prijs verlaagd. Na de lancering in september kostte de nieuwe iPhone nog 1019 euro, maar bij verschillende online winkels is hij nu zo’n honderdvijftig (!) euro goedkoper. Waarom is hij zo goedkoop en wat is de nieuwe prijs?

Nieuwe iPhone 14-prijzen

Dat de 6,1-inch iPhone 14 (nu 865 euro) al zoveel goedkoper is geworden, is opvallend. Doorgaans komen de eerste noemenswaardige kortingen pas een jaar later, nadat er een opvolger uit is. De iPhone 14 is echter nog steeds Apple’s meest recente iPhone. Samen met de grotere iPhone 14 Plus natuurlijk, en de geavanceerdere iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max. Sinds 16 september 2022 liggen ze in de winkels.

De verkoopcijfers van de iPhone 14 lijken bijzonder tegen te vallen, waardoor er nu al goede aanbiedingen zijn. Wij waren na de release ook niet zo enthousiast over de iPhone 14. Ten opzichte van de iPhone 13 is het toestel bijzonder weinig vernieuwend, zo lees je ook in ons iPhone 14 vs iPhone 13 artikel. Het design is identiek aan elkaar en zelfs de processor bleef nagenoeg onveranderd.

Apple maakte de iPhone 14 echter wel honderd euro duurder. Terwijl de iPhone 13 na de lancering nog 909 euro kostte, hing Apple er een prijskaartje van 1019 euro omheen. Erg veel geld voor een instapper. En dat vindt de consument blijkbaar ook.

Waar is de iPhone 14 het goedkoopst?


kooptip

Bij Apple is de prijs van de iPhone 14 nog steeds heilig en kost hij 1019 euro. Bij andere online winkels ben je nu veel goedkoper uit. Daar betaal je zo’n 860 euro voor de nieuwste iPhone. Dat is slechts twee tientjes meer dan de een jaar oudere 6,1-inch iPhone 13.

Hier is de iPhone 14 momenteel het goedkoopst:

De prijzen van online winkels fluctueren snel – zeker bij Bol.com en Amazon – dus het kan zijn dat ze op het moment dat je dit leest anders kunnen zijn.