Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone 14 wordt onverwoestbaar door nieuw materiaal

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 14 titanium


Lees verder na de advertentie

Hoewel de iPhone 13 naar verwachting pas in september wordt aangekondigd, gaat er nu al een interessant gerucht rond over een titanium iPhone 14.

Titanium iPhone 14

Volgens een bericht van JP Morgan Chase krijgt de iPhone 14, die in 2022 aangekondigd wordt, een nieuwe behuizing van titanium. Het zou hierbij specifiek om de Pro-modellen gaan, die nu nog van staal worden gemaakt.

Titanium heeft meerdere voordelen. Zo is het een stuk harder dan staal (en aluminium), waardoor het veel krasbestendiger is. Ook is het significant lichter dan staal, waardoor het gewicht van de iPhone 14 Pro meer in de buurt zou komen van een ‘standaard’ aluminium iPhone.

Apple gebruikt titanium momenteel al voor een uitvoering van de Apple Watch Series 6, alhoewel dit specifieke model niet in Nederland of België beschikbaar is. Ook de fysieke Apple Card, Apple’s eigen credit card die exclusief voor de Amerikaanse markt is, is gemaakt van titanium.

Lastig materiaal


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het gebruik van titanium voor de iPhone heeft ook nadelen. Vingerafdrukken zijn een stuk beter te zien dan op staal of aluminium, en het is lastiger om titanium mooi glanzend te krijgen. Door die tweede beperking hebben zowel de titanium Apple Watch Series 6 als de Apple Card een geborsteld uiterlijk.

Apple zou echter bezig zijn met het ontwikkelen van een speciale coating voor metaal om de hoeveelheid vingerafdrukken te verminderen. Ook wordt er gewerkt aan een speciaal proces om titanium dezelfde glans te geven die we nu gewend zijn van de stalen iPhone-modellen.

iPhone 14 release: nog even geduld

We moeten nog wel een hele tijd wachten op deze titanium iPhone. Hij komt namelijk pas in september 2022. Dichterbij is de release van de iPhone 13, die we in september van dit jaar verwachten.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de iPhone 13 en iPhone 14? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors