Terug naar Deze iPhone 14 camera-update maakt je selfies nóg beter
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze iPhone 14 camera-update maakt je selfies nóg beter

Door Annemiek Lourensen20 april 2022 10:212 min. leestijd0

Het is al langer bekend dat de camera aan de achterkant van de iPhone behoorlijk wordt vernieuwd. Over interne veranderingen aan de voorkant was het nog lange tijd stil. Tot nu: volgens een nieuw gerucht krijgt de iPhone 14 een camera-update die je selfies nóg mooier maakt!

iPhone 14 notch

iPhone 14 camera-update

Als we Ming-Chi Kuo’s nieuwste tweets mogen geloven, krijgt de iPhone 14 een volledig nieuwe camera aan de voorkant van het toestel. Volgens de Apple-analist wordt het diafragma van de iPhone vergroot naar f/1.9 en stapt de camera over van FF (fixed-focus) naar AF (autofocus).

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Wat deze upgrade precies inhoudt? Beide veranderingen zijn een verbetering voor de scherptediepte. Met name de vergroting van het diafragma, want deze lensopening bepaald hoeveel licht op de sensor valt. En hoe groter de opening, hoe meer licht erop kan vallen.

Kuo klinkt erg hoopvol over de verandering. Zo zouden deze camera-updates voornamelijk goed zijn voor de Portretmodus van de camera, ook voor kiekjes met slecht licht. Dit betekent dat je selfies nog nooit zo mooi zijn geweest. De analist verwacht zelfs dat de overstap naar AF goed is voor FaceTime, videogesprekken en livestreams, specifiek voor het focus-effect.

Camera-updates

Het lijkt erop dat de camera aan de voorkant van de iPhone een volledige make-over ondergaat. Het is namelijk niet de enige verandering: naar verluidt zal de notch compleet verdwijnen. De camera wordt hierdoor niets meer dan een gaatje in het scherm. Zulke vernieuwingen werden wat ons betreft tijd, want de camera is al twee jaar vrijwel onaangetast gebleven.

Toch is de grootste camera-vernieuwing aan de achterkant van de iPhone 14 Pro te vinden. Deze krijgt namelijk een 48-megapixelcamera. Kortgezegd kun je hiermee nog scherpere foto’s schieten dan voorheen. Het lijkt er dus op dat de iPhone 14 een behoorlijke boost gaat geven aan je fotografieskills!

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 14
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar