Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone 14 Pro krijgt ronder ontwerp – en een flinke camera

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 14 Pro ontwerp


Lees verder na de advertentie

De iPhone 14 Pro krijgt een nóg ronder ontwerp dan zijn voorganger – en een nóg grotere camera. Dit blijkt uit nieuwe tekeningen en renders.

iPhone 14 Pro design

Volgens Ian Zelbo, bekend om zijn gedetailleerde en vaak accurate concepten van aankomende Apple-producten, wordt het ontwerp van de iPhone 14 Pro (Max) héél anders dan dat van zijn voorganger. Het was al langer bekend dat de notch (de inkeping in het scherm) wordt vervangen door twee cameragaten. Maar volgens Zelbo worden ook de hoeken van het toestel ronder, wordt de camera aan de achterzijde wéér groter, en zullen de randen rond het scherm 20 procent dunner zijn.

iPhone 14 vs iPhone 13

Dit blijkt uit een vergelijking van gelekte schematische tekeningen, CAD-renders en foto’s van mallen. De rondere vorm past beter bij de vorm van de cameragaten aan de voorkant en de camerabult aan de achterzijde – dit is dus puur uit esthetisch oogpunt veranderd. De flink grotere camera heeft wél een functie, gezien er een nieuwe 48-megapixel sensor achter schuilt die 57 procent groter is.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

En de iPhone 14?

De normale iPhone 14 krijgt naar verwachting niet het nieuwe rondere ontwerp of de twee cameragaten. Die blijft dus hangen op het ‘oude’ ontwerp van de iPhone 13. Wat wel verandert, is de grootte van dit model: naast de normale 6,1-inch variant komt er een grotere 6,7-inch versie. Dit wordt de iPhone 14 Max.

Het kleinere mini-model verdwijnt dus helemaal: wil je een kleinere iPhone, dan moet je het in de toekomst dus doen met de iPhone SE 2022 – of voor september voor de iPhone 13 mini gaan.

iPhone 14 release

iPhone 14 camera

De iPhone 14 (Max) en iPhone 14 Pro (Max) worden waarschijnlijk in september aangekondigd tijdens een Apple-event. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond het nieuwe model? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Bron: MacRumors