Terug naar iPhone 14 Pro krijgt ronder ontwerp – en een flinke camera
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 14 Pro krijgt ronder ontwerp – en een flinke camera

Door Ward Edema22 april 2022 09:452 min. leestijd0

De iPhone 14 Pro krijgt een nóg ronder ontwerp dan zijn voorganger – en een nóg grotere camera. Dit blijkt uit nieuwe tekeningen en renders.

iPhone 14 Pro ontwerp

iPhone 14 Pro design

Volgens Ian Zelbo, bekend om zijn gedetailleerde en vaak accurate concepten van aankomende Apple-producten, wordt het ontwerp van de iPhone 14 Pro (Max) héél anders dan dat van zijn voorganger. Het was al langer bekend dat de notch (de inkeping in het scherm) wordt vervangen door twee cameragaten. Maar volgens Zelbo worden ook de hoeken van het toestel ronder, wordt de camera aan de achterzijde wéér groter, en zullen de randen rond het scherm 20 procent dunner zijn.

iPhone 14 vs iPhone 13

Dit blijkt uit een vergelijking van gelekte schematische tekeningen, CAD-renders en foto’s van mallen. De rondere vorm past beter bij de vorm van de cameragaten aan de voorkant en de camerabult aan de achterzijde – dit is dus puur uit esthetisch oogpunt veranderd. De flink grotere camera heeft wél een functie, gezien er een nieuwe 48-megapixel sensor achter schuilt die 57 procent groter is.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

En de iPhone 14?

De normale iPhone 14 krijgt naar verwachting niet het nieuwe rondere ontwerp of de twee cameragaten. Die blijft dus hangen op het ‘oude’ ontwerp van de iPhone 13. Wat wel verandert, is de grootte van dit model: naast de normale 6,1-inch variant komt er een grotere 6,7-inch versie. Dit wordt de iPhone 14 Max.

Het kleinere mini-model verdwijnt dus helemaal: wil je een kleinere iPhone, dan moet je het in de toekomst dus doen met de iPhone SE 2022 – of voor september voor de iPhone 13 mini gaan.

iPhone 14 release

iPhone 14 camera

De iPhone 14 (Max) en iPhone 14 Pro (Max) worden waarschijnlijk in september aangekondigd tijdens een Apple-event. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rond het nieuwe model? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Bron: MacRumors

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar