Terug naar iPhone 14 Pro levertijd: waarom je er zo bizar lang op moet wachten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 14 Pro levertijd: waarom je er zo bizar lang op moet wachten

Door Koen van Ekeren30 november 2022 10:122 min. leestijd0

De iPhone 14 Pro is al beperkt leverbaar en de wachttijden lopen alleen maar verder op. In een nieuw rapport meldt Apple-analist Ming-Chi Kuo dat Apple in het vierde kwartaal van 2022 aanzienlijk minder iPhone 14 Pro-modellen kan produceren dan verwacht.

iPhone 14 Pro levertijd

Problemen met iPhone 14 Pro

De problemen met de iPhone 14 Pro-productie zijn het gevolg van arbeidsprotesten in de belangrijkste iPhone-fabriek ter wereld, die in het Chinese Zhengzhou staat. Hierdoor heeft Apple de prognose voor het aantal iPhone 14 Pro-zendingen moeten bijstellen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In de Chinese fabriek komen arbeiders in opstand, onder meer vanwege het strenge coronabeleid waarbij werknemers bij een uitbraak worden opgesloten. Ook protesteren ze vanwege een tekort aan voedsel en zouden beloofde bonussen niet zijn uitgekeerd.

De onrust zorgt dat Apple in het vierde kwartaal zo’n 15 tot 20 miljoen iPhone 14 Pro-modellen minder kan verzenden dan verwacht. In de belangrijke iPhone-fabriek in Zhengzhou lag de gemiddelde bezettingsgraad in november op slechts 20 procent. In december wordt dat niet veel beter, verwacht Kuo. Hij rekent op een bezetting van 30 tot 40 procent.

Lange levertijden

Voorlopig is de iPhone 14 Pro beperkt leverbaar. In de Nederlandse Apple Stores is het nieuwste paradepaardje van Apple niet op voorraad. En bestel je het toestel online, dan heb je hem op z’n vroegst op 30 december in huis. Doordat de productieproblemen aanhouden bestaat de kans dat de levertijden verder oplopen.

De verminderde productie is een flinke tegenvaller voor Apple, zeker omdat de problemen spelen in het belangrijke vakantiekwartaal. Traditioneel worden dan veruit de meeste iPhones verkocht. Apple-analist Kuo verwacht dat het grootste deel van de vraag naar de iPhone 14 Pro zal verdwijnen in plaats van uitgesteld te worden, mede vanwege de recessie. Hiermee suggereert hij dat veel klanten die nu een iPhone 14 Pro zouden hebben gekocht, niet wachten tot januari of later zodra het aanbod verbetert.

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar