Terug naar Concept: zo ziet de iPhone 14 Pro met iOS 16 eruit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Concept: zo ziet de iPhone 14 Pro met iOS 16 eruit

Door Annemiek Lourensen15 augustus 2022 09:513 min. leestijd0

Over een aantal weken presenteert Apple eindelijk de nieuwste reeks iPhones. Het blijft nog gissen hoe de toestellen eruit gaan zien, maar er is de afgelopen maanden steeds meer informatie verschenen over het ontwerp. Aan de hand daarvan hebben verschillende ontwerpers alvast een concept gemaakt van de iPhone 14 Pro, maar hoe ziet dit eruit in combinatie met iOS 16? Dat ontdek je in de volgende renders.

iPhone 14 Pro iOS 16 concept

Concept: iPhone 14 Pro met iOS 16

Het concept is gemaakt door grafisch ontwerper AR7, die het deelde via zijn Twitter-account. In zijn renders zien we een iPhone 14 Pro (Max) in de kleur Middernacht. Aan het design valt één ding direct op: de twee beruchte gaatjes aan de bovenkant van het scherm. Naar verluidt zullen deze de notch vervangen, maar alleen op de Pro-toestellen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Eerdere concepten van de iPhone 14 Pro hebben dit design al eens nagebootst, maar de combinatie met iOS 16 is wél nieuw. Zo zie je rechtsboven het icoontje met het batterijpercentage, wat na jaren eindelijk zijn comeback maakt. Nog leuker is het vergrendelscherm. Deze zit niet alleen vol widgets, maar de muziekspeler vult ook nog eens het hele scherm op.

De ontwerper is zelfs een stap verder gegaan door een always-on scherm toe te voegen. Hier gaan al jaren geruchten over, maar de techniek stond dit nog niet toe. Sinds er nieuw bewijs is opgedoken in Apple’s ontwikkelaarsapp SwiftUI, lijkt het met de iPhone 14 wél zover te zijn.

Overigens komen deze beelden van iOS 16 voornamelijk van Apple zelf, want het bedrijf heeft de aankomende software voor je iPhone twee maanden terug al gepresenteerd. Ondertussen zijn er een handvol bètaversies verschenen, zodat iPhone-gebruikers de software volop kunnen testen. Ontdek hierover meer in ons iOS 16 dossier.

Release

Hoe gedetailleerder de concepten worden, hoe dichter bij de release van de iPhone 14 komt. Doorgaans presenteert Apple de nieuwste smartphones in september – wij gokken nu dinsdag 14 september. Later die maand liggen ze dan in de winkels.

Over de release van iOS 16 weten we meer. Tijdens de presentatie van de software op maandag 6 juni heeft Apple alvast een indicatie gegeven: dit najaar. Wij denken op maandag 19 september, net na de presentatie van de iPhone 14. Een concrete release datum ontbreekt dus ook hier, maar we weten in ieder geval wel wat iOS 16 precies inhoudt.

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer iOS 16 en de iPhone 14 worden uitgebracht? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar