Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPhone 14 Pro (Max) krijgt standaard 256 GB opslag’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 14 opslag


Lees verder na de advertentie

De iPhone 14 Pro (Max) krijgt standaard veel meer opslag. Dat blijkt uit nieuwe geruchten. Maar wat doet dat met de prijs?

iPhone 14 Pro (Max) opslag

Jarenlang kreeg het Pro-model van de iPhone standaard meer opslag dan zijn goedkopere broertje, maar vorig jaar kwam daar verandering in met de iPhone 13. Zowel de normale uitvoering als de iPhone 13 Pro hebben namelijk standaard een 128 GB aan opslagruimte.

Dit jaar zou de status quo wel weer eens terug kunnen keren: de goedkoopste uitvoering van de iPhone 14 Pro (Max) krijgt volgens nieuwe geruchten van TrendForce namelijk 256 GB opslag. Dit terwijl de normale iPhone 14 blijft steken op 128 GB.

iPhone 14 specificaties

iPhone 14 specificaties


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Naast het nieuwtje over de opslag, komt TrendForce ook met een tabel met alle specificaties van de vier aankomende iPhone 14-modellen. Daarin worden allerlei eerdere geruchten bevestigd:

  • Maat: De iPhone 14 en iPhone 14 Pro krijgen dezelfde maten: 6,1 inch en 6,7 inch. Het mini-model verdwijnt.
  • Chip: De nieuwe A16-chip komt alleen in het Pro-model.
  • Geheugen: De normale iPhone 14 krijgt 6 GB werkgeheugen: dat is twee gigabyte meer dan bij de iPhone 13. De iPhone 14 Pro heeft ook 6 GB werkgeheugen, maar dit geheugen is van een veel snellere variant.
  • Camera: Alleen de iPhone 14 Pro krijgt een betere 48-megapixel camera.

In de tabel staat ook wat nieuwe informatie: de A16-chip zou gebaseerd zijn op een nieuw 4nm-procedé. Deze techniek is weer een stuk efficiënter dan bij de A15, waardoor de chip met hetzelfde stroomverbruik betere prestaties levert.

iPhone 14 prijs en release

iPhone 14 Pro concept notch

Door de grotere opslagcapaciteit van de iPhone 14 Pro wordt de startprijs naar verwachting (weer) een stuk hoger. Die komt nu misschien wel rond de € 1300 te liggen. Je leest er meer over in ons artikel: iPhone 14 prijs: ‘iPhone 14 Pro wordt duurder’.

De iPhone 14 wordt hoogstwaarschijnlijk aangekondigd op dinsdag 13 september. De daadwerkelijke release is dan een week later, op vrijdag 23 september. Wil je meer weten over wat je kunt verwachten? Bekijk dan ons iPhone 14-dossier. We houden je ook op de hoogte via onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: TrendForce