Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPhone 14 prijs valt mogelijk toch lager uit dan gevreesd

Auteur: Maurice Snijders
2 reacties
iphone 14 pro


Lees verder na de advertentie

De algemene verwachting is dat de iPhone 14 prijs hoger wordt dan die van de iPhone 13 toen die op de markt kwam. Het goede nieuws is dat er inmiddels aanwijzingen zijn dat de prijsstijging van de iPhone 14 en iPhone 14 Max mogelijk toch wat lager gaat uitvallen dan gevreesd!

iPhone 14 prijs

Er wordt een hogere startprijs verwacht omdat er geen iPhone 14 mini komt. In plaats van een mini- en een standaardmodel, verschijnen er nu een standaard- en Plus-model. Als je dus een grotere iPhone wilt, kun je nu voor het eerst kiezen voor een 6,7-inch model zonder meer te betalen voor de extra functies van de Pro-versies. Wel is een grotere iPhone duurder om te maken, voornamelijk vanwege het grotere scherm. Bovendien zijn de prijzen van onderdelen gestegen, wat vermoedelijk ook resulteert in hogere prijzen voor de nieuwe iPhones.

Lagere prijsstijging

Toch zijn er aanwijzingen dat de verwachte prijsstijging minder hoog gaat uitvallen dan vooraf gedacht. Marktonderzoeksbureau TrendForce meent namelijk dat Apple gezien de moeilijke economie en een krimpende smartphonemarkt grote prijsstijgingen zal proberen te vermijden. Doet Apple dit niet, dan zou de verkoop van de iPhone 14 wel eens heel erg kunnen gaan tegenvallen.

Prijzen volgens TrendForce

De prijzen die TrendForce heeft gepubliceerd, zien er als volgt uit:

  • iPhone 14: 749 dollar
  • iPhone 14 Max: 849 dollar
  • iPhone 14 Pro: 1049 dollar
  • iPhone 14 Pro Max: 1149 dollar


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Om je een idee te geven wat dit op de Nederlandse markt zou betekenen, hebben we gekeken naar de originele Amerikaanse adviesprijs van de iPhone 13 (799 dollar) en de Europese iPhone 13-adviesprijs (909 euro). Volgens die verhouding zou je dan de volgende prijzen kunnen verwachten.

  • iPhone 14: 859 euro
  • iPhone 14 Max: 959 euro
  • iPhone 14 Pro: 1209 euro
  • iPhone 14 Pro Max: 1309 euro

Houd er rekening mee dat er verder geen enkele onderbouwing is voor deze prijzen. Tot nog toe wijzen alle bronnen juist op aanzienlijke prijsstijgingen. Zo twitterde de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo een paar weken geleden nog dat hij een prijsstijging van vijftien procent verwacht.

iPhone 14 Pro (Max)

De mogelijk lagere prijsstijging geldt overigens alleen voor het standaardmodel en het Max-model. Van de Pro-versies van de iPhone 14 wordt nog steeds een fikse prijsstijging verwacht. Op 7 september zullen de prijzen tijdens het iPhone 14-event bekend worden gemaakt.

iPhone 14-event

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!