Terug naar Had de iPhone 14 bijna ondersteuning voor de Apple Pencil?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Had de iPhone 14 bijna ondersteuning voor de Apple Pencil?

Door Annemiek Lourensen24 november 2022 10:093 min. leestijd0

De iPad is vooralsnog Apple’s enige product met ondersteuning voor de Apple Pencil, maar dit jaar was daar bijna verandering in gekomen. Volgens een nieuw gerucht had Apple namelijk grootse plannen om de iPhone 14 ondersteuning voor de Apple Pencil te geven. Dat is op het laatste moment alsnog geschrapt, maar waarom?

iPhone 14 Apple Pencil

iPhone 14 met Apple Pencil?

Volgens het gerucht was Apple voor de release van de iPhone 14 al volop bezig om een nieuwe Pencil op de markt te brengen. Die zou dan worden aangekondigd tijdens het grote Apple-event in september, toen ook de nieuwe iPhones werden gepresenteerd. Apple had er zelfs zoveel vertrouwen in, dat de productie van deze Pencil al was begonnen. Dus waarom werd er dan toch niets aangekondigd?

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Deze nieuwe stylus – die de codenaam ‘Marker’ had gekregen – zou een prijskaartje rond de $ 49 hebben. Dat is ongeveer de helft van de 1e generatie Apple Pencil en een derde van diens opvolger. Daardoor moet hij wel een aantal functies missen. Zo zou hij geen drukgevoeligheid hebben, evenals een batterij aan de binnenkant. In plaats daarvan zou Apple een chip hebben ontwikkeld waarmee de stylus via het scherm van de iPhone wordt opgeladen. Net zoals de S-Pen van Samsung.

Geloven we dit?

Er gaan al jaren geruchten dat de iPhone ondersteuning voor de Apple Pencil krijgt, maar vooralsnog is daar geen sprake van. Ook deze keer zijn we sceptisch. In het huidige bericht staat namelijk dat Apple deze stylus al meer dan een miljoen keer heeft geproduceerd. Dat is geen klein getal aantal, zeker voor een accessoire dat niet iedere iPhone-gebruiker aanspreekt. Dus waarom zou Apple het product – en dus deze hele voorraad – dan toch op het laatste moment schrappen?

Overigens plaatsen we ook kanttekeningen bij de bron van het gerucht. Het is namelijk geplaatst door een account op de Chinese website Weibo, en is vervolgens op Twitter gedeeld door Duan Rui. Eerstgenoemde is een relatief nieuwe naam binnen de leak-wereld, dus kunnen we nog niet nagaan hoe betrouwbaar dit account is. Neem dit gerucht daarom met een flink korreltje zout.

iPad 2022

Een ander scenario is dat Apple inderdaad op het punt heeft gestaan om een nieuwe Apple Pencil uit te brengen, maar dan voor de iPad 2022. Dit is het eerste instapmodel van de iPad dat een usb-c-aansluiting heeft en is compatibel met de 1e generatie Apple Pencil. Maar deze specifieke stylus heeft een Lightning-aansluiting en koppel en laad je op door hem in de oplaadpoort van de iPad te steken. Dat past dus niet.

In plaats daarvan heeft Apple de zogenaamde ‘usb-c-naar-Apple Pencil-adapter’ bedacht, zodat je de stylus alsnog kunt koppelen en gebruiken. Stop het uiteinde van de Pencil in de adapter, een kabel in de andere kant van de adapter en het uiteinde van de kabel in de iPad. Een heel gedoe dus, wat de afgelopen tijd nogal wat ophef heeft veroorzaakt. Een Pencil die je koppelt en oplaadt via een chip zou dus een stuk logischer zijn.

Wil je op de hoogte worden gebracht van al het nieuws rondom de iPhone, iPad en Apple Pencil? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar